www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Verkiezingen

Verkiezingsdagboek van Ineke Palm

Tot 22 januari 2003 zullen alle kandidaten van de SP lijst om beurten een dagboek bijhouden van hun activiteiten in de verkiezingscampagne. Vijfentwintig dagen voor de verkiezingen begonnen we met Paul Geurts, nummer 25 op de lijst. Op 21 januari sluit lijsttrekker Jan Marijnissen de rij af. Vandaag Ineke Palm, nummer 19.

Rotterdam - Vandaag actie tegen de verdubbeling van de nominale premie ziekenfonds gestart in Alexanderpolder. Mensen zijn aangeslagen en boos. Dertig euro extra in de maand voor twee ouderen met alleen AOW hakt erin. In enkele uren hadden we 450 handtekeningen.

De PvdA stond er ook. Met een rijdend kantoor. "Heel goed dat ze dat doen" merkte onze fractievoorzitter uit Alexander fijntjes op, "alleen nu moeten ze er nog uit komen."

Tussendoor een migrantenenquete gedaan. De bedoeling hiervan is met migranten over de integratie te praten, wonen, werk en school, wat gaat goed en wat niet. In onze afdeling is er een gemotiveerde ploeg mee aan de slag en ik wilde er als voorzitter ook eens van proeven. Het ging deze keer om een Armeense vrouw. Zeer verstandige vrouw, het in het verleden gevoerde 'apartheid'-beleid vond ze erg verkeerd: gemengde scholen en gemengde wijken moeten er komen.

Daarna twee nieuwe leden bezocht. Oud-CPN-ers die hun sporen hebben verdiend in het verzet en in het Rotterdamse. Twintig jaar partijloos en nu toch de stap naar de SP. "Dan hoorden ze 22 januari weer ergens bij". En wat anders dan de SP? Zeker gezien de standpunten over onder meer Irak. Strijdbare en wijze ouderen, kan ik nog veel van leren. Met name over de sociale geschiedenis van onze stad.

(Helaas heb ik geen bijzondere life-events te melden zoals enkele van mijn voorgangers. Voor de trouwe lezers: Tuur heeft 31 december een dochter, Zafra, gekregen. Tuur veel geluk en ook Mahmut met de vrouw van je leven.)

Bij mij is 2002 geruisloos in 2003 overgegaan. Het jaar 2002 is veel opzichten een aangrijpend jaar geweest (ik was nog niet aan een nieuwe toe). En dan dreigt er ook nog eens een oorlog. Wat kunnen wij nu en wat doe ik er eigenlijk toe? In mijn laatste boek werd aangeraden de woorden van Ralph Waldo Emerson te koesteren: 'Als je deze wereld verlaat en hij is door jouw toedoen een beetje beter geworden - door een kind, een tuinpad of verbeterde sociale omstandigheden, door te weten dat er misschien maar één leven gemakkelijker heeft kunnen ademhalen, omdat jij hebt geleefd - dan is je leven geslaagd."

Ik wil de wereld veranderen maar misschien moet ik tevreden zijn met het laatste. Eigenlijk wil ik allebei.

De verkiezingsdagboeken

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 15 AUGUSTUS
NIEUWS
OPINIE
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 14 AUGUSTUS
NIEUWS
WOENSDAG 13 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
DINSDAG 12 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top