www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Verkiezingen

Verkiezingsdagboek van Agnes Kant

Tot 22 januari 2003 zullen alle kandidaten van de SP lijst om beurten een dagboek bijhouden van hun activiteiten in de verkiezingscampagne. Vijfentwintig dagen voor de verkiezingen begonnen we met Paul Geurts, nummer 25 op de lijst. Morgen sluit lijsttrekker Jan Marijnissen de rij af. Vandaag Agnes Kant, nummer 2.

Mijn verjaardag begint onder het napraten bij Barend en Van Dorp, maar dat weet gelukkig niemand van de aanwezigen. De uitzending verliep volgens mij prima, maar zoals altijd ben ik er nog erg mee bezig. Had ik niet zus, of zó, had ik niet dát moeten zeggen….Tja, dat zal altijd wel zo blijven. En dat is maar goed ook, denk ik.

Net als bij het debat met minister De Geus had ik me tijdig voorbereid voor de uitzending en ben ik met journalist Bert Voskuil in de buurt van Hilversum ergens gaan eten. Een beetje praten over de komende uitzending, en verder vooral ontspannen. Dat blijkt voor mij een goede formule als voorbereiding. Dus Bert, dank daarvoor, en reken erop dat ik je aanbod om het vaker zo te doen aanneem! Met harde muziek van ZZ-top op mijn autoradio – om wakker te blijven – rijd ik 's nachts naar huis.

Om 8.00 uur staan mijn meisjes Anna en Lisa aan het bed. Ik dacht: "Wat moeten die hier nu zo vroeg…?" Ik was alweer vergeten dat ik jarig ben.

bij de daklozendemonstratie

Na wat mail beantwoord te hebben, rijd ik naar Rotterdam. Daar wordt gedemonstreerd door daklozen en drugsverslaafden en ik ben gevraagd mee te lopen en ook iets te zeggen. Goed dat na al dat gezeur over de cijfertjes en de minister-presidentskandidaat van de PvdA, híervoor aandacht wordt gevraagd. Mijn oproep dat de invoering van een belastingschaal van 72 procent voor diegene die meer dan 1300 gulden per dag (!) verdienen, en dus wel wat kunnen missen, gebruikt kan worden om daklozen 24-uurs opvang te bieden, beviel de demonstranten goed.

in het Slotervaart

Op mijn programma staat vervolgens een bezoek aan het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. De SP-afdeling heeft actie gevoerd voor het behoud daarvan, en ik heb dat verwoord in de Tweede Kamer. We zijn dan ook een welkome gast. En eerlijk waar, het hele bezoek kom ik niet één iemand tegen die zei iets ander dan SP te stemmen. De vraag is dan misschien wel of het bezoek zo effectief is in de campagne… hahaha. Maar leuk en nuttig was het in ieder geval wel. Ik moet allang weer onderweg zijn naar Rotterdam, maar een gesprek met een leuke Amsterdamse reuma-patiënte die in het ziekenhuis ligt, gaat toch gewoon voor.

Gevolg van het te late vertrek is twee uur file naar Rotterdam. Onderweg even uitvoegen om een kroket te halen bij een pompstation en klokslag half acht pas arriveer ik bij de Kunsthal. De afsluiting daar van onze verkiezingstour 'SP Onderweg' is prima. Volle zaal, leuke interviews en caberet, een goede toespraak van Jan. En daar weten ze wél dat ik jarig ben, dus word ik in de bloemen gezet en Jan Paul van der Meij en Bob Fosko zingen een liedje over en voor mij… Ik ben wel een beetje overdonderd en bloos zowaar (dat is lang geleden…). Een leuker cadeau had ik me niet kunnen voorstellen in deze campagnetijd.

De verkiezingsdagboeken

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 15 AUGUSTUS
NIEUWS
OPINIE
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 14 AUGUSTUS
NIEUWS
WOENSDAG 13 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
DINSDAG 12 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
ZATERDAG 9 AUGUSTUS
NIEUWS

Moed College
Studio SP
top