www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Publicaties :: Tribune

De Tribune • jaargang 42, nr. 6 • juni 2006

Voorpagina

  • Overal in Nederland gaat sociale woningbouw tegen de vlakte om plaats te maken voor koopwoningen. Maar met de sloop van Nieuw Crooswijk, (1825 betaalbare en vaak gerenoveerde huurwoningen), maakt Rotterdam het wel erg bont. Niet alleen gaat er voor 175 miljoen euro aan onroerend goed tegen de vlakte, maar ook de sociale cohesie gaat eraan, zo waarschuwen bewoners. De plannenmakers zeggen juist te handelen in het belang van de Crooswijkers. Maar wat verstaan zij daar onder?
  • De economie in India groeit, bovendien zit een groot deel van de bevolking nog altijd zonder elektriciteit. Daarom zouden er volgens de regering nieuwe kerncentrales nodig zijn. Maar volgens Subramanian Udayakumar wordt het atoomprogramma er met steun van de VS doorgedrukt, opdat India een even grote kernmacht wordt als China. Udayakumar van de Volksbeweging tegen Kernenergie in de Indiase deelstaat Tamil Nadu was in Nederland om uitleg te geven over het energiebeleid van zijn land.
  • Waarom hij in 1951 ten onrechte werd bestempeld als communist, begreep Johan Wilman pas vijfentwintig jaar later. Maar dat hem tot op de dag van vandaag geen recht is gedaan, daar kan de 84-jarige ingenieur nog steeds niet bij. Zijn carrière werd verwoest en zijn leven getekend. Verslag van een schokkende affaire, die begon toen het Rotterdamse RDM een grote en lucratieve order misliep. ‘Er is een smerig spelletje met me gespeeld

En verder:

 

De Tribune elke maand op je deurmat? Word nu lid of probeer de Tribune een jaar lang voor slechts 13 euro!

naar boven index van dit nummer index Tribune index Nieuws Overzicht website
Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 15 AUGUSTUS
NIEUWS
OPINIE
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 14 AUGUSTUS
NIEUWS
WOENSDAG 13 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
DINSDAG 12 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
ZATERDAG 9 AUGUSTUS
NIEUWS
VRIJDAG 8 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DONDERDAG 7 AUGUSTUS
NIEUWS
Studio SP
top