www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: In de media

in de media

link Van Zotheid tot Geenstijl
In zijn wekelijkse column op The Post Online schrijft SP-Kamerlid Ronald van Raak over de lijn tussen de 16e eeuwse Erasmus en het hedendaagse GeenStijl.
(The Post Online, Vrijdag 22 augustus 2014)
link Ulenbelt over ziekmakend gif bij defensie
SP-Kamerlid Paul Ulenbelt reageert bij RTL Nieuws op het bericht dat het Ministerie van Defensie al jaren op de hoogte was van het gebruik van een ziekmakend gif.
(RTL Nieuws, Donderdag 21 augustus 2014)
audio Bestrijd de terreurcampagne van IS
Tientallen maatschappelijke, religieuze en politieke organisaties hebben de handen ineen geslagen tegen de opmars van de terreurcampagne van IS. De SP steunt dit initiatief. Op Radio 1 licht SP-Kamerlid Sadet Karabulut toe waarom.
(Radio 1, Woensdag 20 augustus 2014)
link Oekraiense zeelui vragen asiel aan op Caribisch Sint Eustatius
Twee Oekraïense zeevaarders hebben asiel aangevraagd op het Caribische eiland Sint Eustatius. SP-Kamerlid Ronald van Raak wil van minister Plasterk weten hoe hij dit gaat oplossen.
(The Post Online, Woensdag 20 augustus 2014)
audio Ronald van Raak over de problemen op Aruba
SP-Kamerlid Ronald van Raak spreekt in het Radio 1-programma Haagse Lobby over de problemen op Aruba.
(Radio 1, Dinsdag 19 augustus 2014)
link Specialisten als burgemeesters in oorlogstijd
SP-Kamerlid Henk van Gerven schrijft in zijn column op de website van Medisch Contact over de discussie over het prijsplafond voor medische behandelingen. Van Gerven is geen voorstander van een prijsplafond, omdat patiënten erop moeten kunnen vertrouwen dat een arts het welzijn en het belang van de patiënt als leidraad neemt en niets anders.
(Medisch Contact, Maandag 18 augustus 2014)
audio Van Raak over de staat van de democratie
SP-Kamerlid Ronald van Raak is te gast in het Radio1-programma TROS Kamerbreed om te spreken over de staat van onze democratie.
(TROS Kamerbreed, Zaterdag 16 augustus 2014)
link Steeds meer problemen met aflossen studieschuld
ScienceGuide bericht over de vragen van SP-Kamerlid Jasper van Dijk aan minister Bussemaker over de groeiende problemen met het afbetalen van studieschuld.
(ScienceGuide, Vrijdag 15 augustus 2014)
link Belastingvrij schenken kost kabinet honderden miljoenen
Het belastingvrij schenken kost het kabinet miljoenen. SP-Kamerlid Farshad Bashir: “Meestal loopt het aantal deelnemers bij dit soort regelingen aan het eind immers exponentieel op.” Dat was ook het geval bij fiscaal vriendelijke regelingen met betrekking tot hypotheekregels en de aanschaf van zuinige auto’s.
(NRC, Vrijdag 15 augustus 2014)
link Curaçao: De bokkensprongen van Marvelyne Wiels
‘Ga je touw halen.’ Met deze woorden bedreigde Marvelyne Wiels zaterdag haar broer Aubert Wiels. Marvelyne is de belangrijkste vertegenwoordiger van Curaçao in Nederland, Aubert was ooit haar partijgenoot bij Pueblo Soberano (‘Onafhankelijk Volk’). Hij verliet de partij na de moord op hun broer Helmin Wiels, tegen wiens moordenaars vorige week in Willemstad een indrukwekkende rechtszaak werd gevoerd. Marvelyne Wiels haalt voortdurend onbegrijpelijke strapatsen uit: zij vervalste haar cv, intimideerde medewerkers en bedreigde journalisten. Zaterdag, tijdens een toespraak in het partijgebouw van Pueblo Soberano, toonde de minister opnieuw haar bokkensprongen, nu tegenover haar broer.
(The Post Online, Vrijdag 15 augustus 2014)
link Het AWBZ-bedrog
Economen, managers en de meeste politici bestoken ons de laatste jaren onophoudelijk met de mantra dat de kosten voor de AWBZ en dan met name de zorg voor ouderen te hoog zijn en in de toekomst onbetaalbaar. Wat ze er niet bij vertellen is dat sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 maar liefst 70 miljard (!) van de AWBZ-premies niet zijn besteed aan zorguitgaven maar door de politiek voor andere doeleinden worden benut.
(Medisch Contact, Woensdag 13 augustus 2014)
link ‘Met ons kun je zaken doen’
Vrij Nederland interviewt Arjan Vliegenthart, wethouder voor de SP in Amsterdam, over zijn wethouderschap, zijn politieke loopbaan en de rol van zijn geloof.
(Vrij Nederland, Woensdag 13 augustus 2014)
audio Nieuwe demonstratie in Schilderswijk is pure provocatie
SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert op de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders om opnieuw te gaan demonstreren in de Haagse Schilderswijk.
(Radio 1, Woensdag 13 augustus 2014)
link Fatale destructie
Is het gedwongen verhuizen van bejaarden en mensen met een verstandelijke beperking vooruitgang? Durft iemand het ontslag van duizenden (thuis)zorgmedewerkers vernieuwing te noemen?
(Skipr, Dinsdag 12 augustus 2014)
link Moord en maffia op Curaçao (2)
In het zwaarbeveiligde gerechtshof in Willemstad staan deze week eindelijk de daders terecht van de moord op Helmin Wiels in mei 2013.
(TPO, Vrijdag 8 augustus 2014)
audio Leijten: Medische noodzaak gaat v??r commercieel belang
SP-Kamerlid Renske Leijten reageert in Stand.nl op de stelling dat ziekenhuizen meer buitenlandse pati?nten moet werven.
(Stand.nl, Maandag 4 augustus 2014)
link De minister die een Kamerlid uitdaagde tot een duel
En toen hield minister van Oorlog Hendrik baron Forstner van Dambenoy het niet meer uit en daagde hij Tweede Kamerlid Jacob baron van Zuylen van Nijevelt uit tot een duel. De spanning in de Tweede Kamer was die 25 november 1854 hoog opgelopen. Voor de liberale oppositie-baron was het allemaal begonnen als een pesterij, maar de baron-minister had het opgevat als een beschuldiging van ‘hoogverraad’. Dit verhaal vond ik onlangs terug in de ‘Staten-Generaal digitaal‘, waarop verslagen van 200 jaar debatten in het parlement zijn terug te vinden.
(The Post Online, Vrijdag 1 augustus 2014)
link Moord en maffia op Curaçao
George Jamaloodin liep op Curaçao altijd rond met een geweer, ook toen hij minister van Financiën was. Een week geleden werd Jamaloodin gearresteerd als verdachte in het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels, waarvan maandag op Curaçao de rechtszaak begint.
(TPO, Dinsdag 29 juli 2014)
link Eigenaardigheden van het polderjihadisme
Een leuk boek voor op het strand is het niet, De Banier, een uitgave van De Nederlandse Mujahideen in Bilaad As-Shaam. Het is een kritiek op het ‘kapitalistisch liberalisme’, waarin vrijheden worden gebruikt als ‘marketing tools’ en consumptie leidt tot parasitair gedrag.
(TPO, Vrijdag 25 juli 2014)
audio Kooiman over haar politieke jaar
SP-Kamerlid Nine Kooiman blikt op Radio 1 terug op het politieke jaar.
(Radio 1, Maandag 21 juli 2014)
link Sint Eustatius heeft unaniem geen vertrouwen in omstreden PvdA’er
De Eilandraad van Sint Eustatius heeft unaniem geen vertrouwen in Gilbert Isabella (PvdA) als Rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden. Dat blijkt uit een afgelopen dinsdag aangenomen motie. SP-Kamerlid Ronald van Raak wil opheldering van minister Plasterk.
(The Post Online, Donderdag 17 juli 2014)
audio Premier Mike Eman van Aruba in hongerstaking
De premier van Aruba is in hongerstaking. Mike Eman is boos, omdat de Nederlandse regering weigert de begroting van zijn regering goed te keuren. Ronald van Raak vertelt op Radio 1 of we deze actie serieus moeten nemen.
(Radio 1, Maandag 14 juli 2014)
link Hoe onze geheime dienst de revolutie predikte
Hopelijk heeft de AIVD geleerd van het verleden, schrijft Ronald van Raak.
(TPO, Vrijdag 11 juli 2014)
video SP regeert in steeds meer gemeenten mee
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 is het aantal SP-wethouders verdrievoudigd. Nieuwsuur spreekt hierover met Arjo Klamer (wethouder in Hilversum), Arjan Vliegenthart (wethouder in Amsterdam), Jack Gerats (wethouder in Maastricht) en Emile Roemer.
(Nieuwsuur, Donderdag 10 juli 2014)
link Overdenkingen bij Thomas Piketty
SP-Kamerlid Ronald van Raak schrijft in zijn column op The Post Online over het boek van Thomas Piketty over groeiende ongelijkheid.
(TPO, Zaterdag 5 juli 2014)
link Van Gerven: Winst maken op ziekte tot norm verheven
Een patiënt met de ziekte van Ménière wordt door de kno-arts doorverwezen naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis. Daar wordt een onderzoek herhaald. Zij vraagt zich hardop af: doet die dokter dat omdat het medisch noodzakelijk is of omdat eraan verdiend wordt? Dit wantrouwen vormt een regelrechte bedreiging voor een goede arts-patiëntrelatie. Als bij een onderzoeks- of behandelingsvoorstel van een dokter een dergelijke gedachte oppopt bij patiënten is het goed mis.
(Medisch Contact, Woensdag 2 juli 2014)
link Ziekenhuis betaalt fop-adviseur vier ton
SP-Kamerlid Renske Leijten reageert bij RTL Nieuws op het bericht dat een Haarlems ziekenhuis vorig jaar bijna vier ton betaalde aan een interim-adviseur.
(RTL Nieuws, Woensdag 2 juli 2014)
audio Van Raak over de bezuinigingen op de AIVD
SP-Kamerlid Ronald van Raak over de bezuinigingen op de AIVD.
(Radio 1, Maandag 30 juni 2014)
link Nieuwe missie Afghanistan is zinloos
De SP is tegen de bezuinigingen op de AIVD, vanwege het gevaar van naar Nederland terugkerende djihadisten. Een missie naar Afghanistan om daar de opkomst van de taliban in te perken, wakkert het terrorisme juist aan, vindt de SP.
(Trouw, Vrijdag 27 juni 2014)
audio Zorgen over jeugdzorg
SP-Kamerlid Tjitske Siderius is te gast bij Radio EenVandaag om te praten over de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten. Siderius uit haar zorgen over het welzijn van kwetsbare kinderen die hulp van jeugdzorg nodig hebben.
(Radio EenVandaag, Donderdag 26 juni 2014)
video VVD criminaliseert werklozen
SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert op het voorstel van de VVD om bijstandsgerechtigden niet de mogelijkheid te geven om op vakantie te gaan als ze net bijstand ontvangen. Volgens Karabulut is hier amper sprake van omdat bijstandsgerechtigden vaak financieel niet de mogelijkheid hebben om lang op vakantie te gaan. Ze ziet liever dat er nu serieus wordt gewerkt aan het beperken van de werkloosheid.
(Zoomin.tv, Donderdag 26 juni 2014)
video Enquête Woningcorporaties: SP vindt Blok voorbarig
SP-leider Roemer begrijpt niet waarom minister Blok voor Wonen niet wil wachten op de uitkomst van de parlementaire enquête Woningcorporaties. "Er is 20 jaar aangemodderd. De parlementaire enquête en de verhoren lopen nog. Maar daar wachten we dan niet op, maar komen met een of ander flutwetje."
(NOS, Donderdag 26 juni 2014)
link Bezuinigen op AIVD is investeren in jihadisten
SP-Kamerlid Ronald van Raak over de bezuinigingen op de geheime diensten. Meerdere partijen betwijfelen of het slim is om daar nu hard op te bezuinigen. Van Raak roept alle partijen op om in het debat met minister Plasterk een breed front te vormen om de bezuinigingen van tafel te krijgen.
(The Post Online, Dinsdag 24 juni 2014)
audio Siderius: kinderen vallen tussen wal en schip door overheveling jeugdzorg
SP-Kamerlid Tjitske Siderius op Radio 1 over de overheveling van de jeugdzorg naar gemeenten. (vanaf 27 minuten)
(Radio 1, Vrijdag 20 juni 2014)
link De atoombom uit Almelo
In de strijd tegen de extremisten van ISIS gaan de VS samenwerken met Iran, hetzelfde land dat volgens diezelfde Amerikanen behoort tot de ‘as van het kwaad’. Iran maakt nu een atoombom, met kennis die is gekocht in Pakistan. Dat land ontwikkelde eind jaren negentig een atoombom met kennis die eind jaren zeventig werd gestolen bij URENCO in Almelo. De Nederlandse regering was hiervan op de hoogte, maar greep niet in. De Amerikaanse regering wilde Pakistan helpen bij het ontwikkelen van een atoombom, als tegenwicht tegen India.
(The Post Online, Vrijdag 20 juni 2014)
link Leijten over behandeling kanker
SP-Kamerlid Renske Leijten reageert in Stand.nl op de stelling dat er een prijsplafond moet komen voor de behandeling van kanker.
(Stand.nl, Vrijdag 20 juni 2014)
link Johan van den Hout verkozen tot Groenste Politicus
Johan van den Hout, SP-gedeputeerde in Noord-Brabant, is maandag verkozen tot Groenste Politicus van 2014. Van den Hout heeft zich hard gemaakt voor het Brabantse deel van het nationale natuurnetwerk en geld daarvoor gereserveerd.
(De Telegraaf, Dinsdag 17 juni 2014)
link Topman NZa moet op non-actief
SP en GroenLinks vinden dat de topman van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uit zijn functie moet worden gezet. Dit vinden zij naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad waarin uiteen wordt gezet dat de topman regelmatig reisde op kosten van organisaties waar de NZa toezicht op moet houden.
(Tubantia, Maandag 16 juni 2014)
video De opkomst van de SP
Emile Roemer is te gast bij Buitenhof over de opkomst de SP. Zo krijgen vier van zes grootste steden in Nederland nu een bestuur met de SP erin.
(Buitenhof, Maandag 16 juni 2014)
link Stel mensenrechten Westelijke Sahara centraal
De Westelijke Sahara wordt ook wel de ‘laatste kolonie van Afrika’ genoemd. De conflicten aldaar lijken veel overeenkomsten te hebben met die van Israël en de Palestijnen. Toch zijn er ook veel en wezenlijke verschillen.
(De Moslimkrant, Zondag 15 juni 2014)
link Rutte schoffeert de Tweede Kamer
SP-Kamerlid Michiel van Nispen is ontevreden over het antwoord dat hij kreeg van premier Rutte na het stellen van vragen over uitspraken van minister Opstelten. Van Nispen vindt het een schoffering van de Tweede Kamer dat de minister-president vragen van een volksvertegenwoordiger weigert te beantwoorden.
(The Post Online, Donderdag 12 juni 2014)
video Afschaffen statiegeld geen duurzame oplossing
SP-Kamerlid Henk van Gerven reageert op de plannen om het statiegeld voor grote PET-flessen af te schaffen.
(Nieuwsuur, Donderdag 12 juni 2014)
audio Harry van Bommel over de ontwikkelingen in Irak
In het BNR-programma De Wereld reageert SP-Kamerlid Harry van Bommel op de ontwikkelingen in Irak.
(BNR, Donderdag 12 juni 2014)
link Een poging tot een coup op Bonaire
SP-Kamerlid Ronald van Raak schrijft in zijn column op The Post Online over raadslid Rafael Santana van Bonaire die zich niet om liet kopen door de Curaçaose zakenman ‘Yoyo’ Willems. Een coup werd op deze manier voorkomen.
(The Post Online, Woensdag 11 juni 2014)
audio Schaf statiegeld niet af, maar breid het uit
SP-Kamerlid Henk van Gerven reageert bij Radio EenVandaag op het plan om het statiegeld op grote petflessen af te schaffen. Van Gerven pleit ervoor om het statiegeld niet af te schaffen, maar juist uit te breiden.
(Radio EenVandaag, Maandag 9 juni 2014)
link Het leenstelsel: een groen linkse oligarchie
SP-Kamerlid Ronald van Raak reageert in zijn column op The Post Online op het plan om een leenstelsel voor studenten in te voeren. Zo schrijft hij: Politici die de studiebeurs afschaffen en een schuldenstelsel invoeren snappen niets van emancipatie.
(The Post Online, Vrijdag 6 juni 2014)
link Van Dijk kraakt leenstelsel voor studenten
Harde woorden vallen er donderdag in de Tweede Kamer tijdens het debat over het nieuwe leenstelsel voor studenten.
(NU.nl, Donderdag 5 juni 2014)
video Tekort aan lijkschouwers moet snel worden opgelost
SP-Kamerlid Michiel van Nispen reageert in EditieNL op het tekort aan lijkschouwers. Vanwege de hoge kosten voor de opleiding zijn er maar weinig studenten die aan de opleiding beginnen. Van Nispen wil dat de verantwoordelijke ministers samen met een oplossing komen.
(EditieNL, Woensdag 4 juni 2014)
link Niet met corruptieverdachte in gesprek over integriteit
SP-Kamerlid Ronald van Raak is verbaasd over de komst van het verdachte parlementslid Patrick Illidge naar de Eerste Kamer om te praten over corruptie. Van Raak stelt voor om Illidge niet toe te laten bij het Interparlementair Koninkrijksoverleg.
(De Telegraaf, Maandag 2 juni 2014)
audio Integriteit bespreken is moeilijk maar nodig
Het is een heet hangijzer, zeker gezien de recente aanhouding van ex-premier Gerrit Schotte op Curaçao in de zaak Babel en de mogelijke aanwezigheid van Patrick Illlidge, het Sint Maartense Statenlid dat onder meer van witwassen wordt beschuldigd.
(NTR, Zaterdag 31 mei 2014)
link De Curaçaose politiek is in de ban van de maffia
Vorige week werd op Curaçao Gerrit Schotte opgepakt en dagenlang verhoord. Deze oud-premier blijkt veel geld te hebben gekregen van Francesco Corallo, een casinomagnaat die nauw is verbonden met de Italiaanse maffia. Schotte werd in oktober 2010 de eerste premier van het nieuwe land Curaçao. Daarna werd in twee jaar tijd de staatskas geplunderd. Schotte probeerde Corallo een diplomatieke functie te geven en diens rechterhand hoofd te maken van de Centrale Bank. Onder Schotte werd bij de geheime dienst Curaçao massaal informatie over de onderwereld ontvreemd – ook informatie van de AIVD. Deze week bleek uit het verslag van de ‘commissie Stiekem’ hoe belangrijk dit is voor Nederland, de zaak is in het geheim met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer besproken.
(The Post Online, Vrijdag 30 mei 2014)
audio Van Bommel: Timmermans moet in Saudi-Arabië ook onze vrijheid van meningsuiting uitleggen
Het pesten van landen en religies lost helemaal niets op maar Saudi-Arabië moet ook gewezen worden op het feit dat wij in Nederland een vrijheid van meningsuiting hebben
(BNR, Woensdag 28 mei 2014)
video Europese integratie is niet af te dwingen
SP-leider Emile Roemer gaat bij Nieuwsuur in gesprek met D66-leider Alexander Pechtold over de uitslag van de Europese verkiezingen.
(Nieuwsuur, Dinsdag 27 mei 2014)
audio Karabulut: UWV zet welwillende mensen weg als fraudeurs
SP-Kamerlid Sadet Karabulut op Radio 1 over het zwartboek met klachten over het UWV.
(Radio 1, Dinsdag 27 mei 2014)
link De lange mars van de SP
De Europese verkiezingen tonen het failliet van de Europese politiek, de meeste mensen gingen opnieuw niet stemmen. Op rechts deed D66 het goed en de PVV het slecht. Maar ook op links waren er interessante ontwikkelingen.
(TPO, Vrijdag 23 mei 2014)
audio Van Bommel over Europese verkiezingen
Harry van Bommel is te gast bij Stand.nl over de stelling dat Nederland overtuigend voor Europa heeft gekozen.
(Stand.nl, Vrijdag 23 mei 2014)
link Teeven mag bezuiniging op rechtsbijstand niet ongezien doordrukken
Dankzij SP-Kamerlid Michiel van Nispen kan staatssecretaris Teeven de bezuiniging op de rechtsbijstand er niet zo maar doorheen drukken. Eerst krijgen Tweede Kamerleden nog de kans om vragen te stellen aan de staatssecretaris.
(Advocatenblad.nl, Donderdag 22 mei 2014)
audio SP staat vooraan in de strijd tegen uitbuiting vrachtwagenchauffeurs
Kandidaat Europarlementariër Erik Wesselius is te gast bij 1 op Straat om te spreken over de de problemen van vrachtwagenchauffeurs.
(Radio 1, 1 op Straat, Woensdag 21 mei 2014)
audio Handelsverdrag met de VS wordt in achterkamertjes besproken
Dennis de Jong geeft commentaar op de onderhandelingen over het voorgenomen handelsverdrag tussen de EU en de VS.
(Radio 1, Woensdag 21 mei 2014)
video Roemer in debat met Pechtold over de EU
Bij Pauw & Witteman gaat SP-leider Emile Roemer in debat met D66-leider Alexander Pechtold over de toekomst van de EU, de euro en werkgelegenheid.
(Pauw & Witteman, Woensdag 21 mei 2014)
video Het is tijd voor een referendum over grote Europese onderwerpen
Dennis de Jong neemt deel aan het Een Vandaag verkiezingsdebat.
(Een Vandaag, Dinsdag 20 mei 2014)
audio Minder Eurocommissarissen, meer soepelheid bij Brusselse besluiten
Dennis de Jong geeft in de rubriek In memoriam van Een Vandaag radio commentaar op deze EU.
(Een Vandaag Radio, Dinsdag 20 mei 2014)
link Rutte, Opstelten: Graag meer respect voor scheiding van machten
SP-Kamerlid Michiel van Nispen doet in zijn column op The Post Online een oproep aan Rutte en Opstelten om meer respect te tonen voor de scheiding van machten.
(The Post Online, Dinsdag 20 mei 2014)
video De euro is misbruikt om politieke unie door te zetten
Emile Roemer gaat bij Buitenhof in debat met Sybrand Buma van het CDA over de EU.
(Buitenhof, Maandag 19 mei 2014)
audio Deze Euro is uiteindelijk onhoudbaar
Dennis de Jong is te gast bij radioprogramma Echte Jannen.
(Radio 1, Echte Jannen, Maandag 19 mei 2014)
video Uitbuiting vrachtwagenchauffeurs door brievenbusbedrijven keihard aanpakken
Kandidaat Europarlementariër Niels Jongerius is te gast bij het RTV Rijnmond Europees verkiezingsdebat.
(RTV Rijnmond, Maandag 19 mei 2014)
audio maatwerk nodig om uit de crisis te komen
Dennis de Jong nam bij BNR nieuwsradio deel aan het Europese lijsttrekkersdebat.
(BNR Nieuwsradio, Zaterdag 17 mei 2014)
video Samen met Europarlementariër Cashman op de bres voor homorechten
Dennis de Jong vertelt over zijn medeactivist voor homorechten en Europarlementariër Michael Cashman
(De Nieuws BV Radio 1, Zaterdag 17 mei 2014)
link Een Europees OM; steunt de VVD de VVD?
Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zégt tegenstander te zijn van de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie. Toch schuift hij in Brussel aan bij onderhandelingen over de oprichting van een Europees OM. Dat klinkt als onderhandelen over een auto die je niet wilt kopen. Dat is raar en heel onduidelijk voor de kiezer.
(TPO, Vrijdag 16 mei 2014)
video Als je niet stemt, dendert de EU-trein door
Op 22 mei gaan we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. EenVandaag interviewt deze week zes lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen. De uitzending met Dennis de Jong van de SP.
(EenVandaag, Vrijdag 16 mei 2014)
link Dennis is SP, maar past niet in hokje
Het Nederlands Dagblad ging mee op campagne met Dennis de Jong in Breda en maakte een portret van de SP-lijsttrekker voor de Europees Parlementsverkiezingen.
(Nederlands Dagblad, Vrijdag 16 mei 2014)
link Europa, het monster en de held
SP-Kamerlid Ronald van Raak schrijft over de Europese Verkiezingen en roept mensen op hun stem te laten gelden.
(The Post Online, Vrijdag 16 mei 2014)
link Van Gerven: Feestje zorgverzekeraars tast grondrecht aan
Economen als Stéphanie van der Geest en Marco Varkevisser juichen het aanpassen van artikel 13. Maar aan het grondrecht van de vrije artsenkeuze wordt niet getornd, schrijven zij donderdag 8 mei in Trouw. Zij verwachten alle heil van de markt en de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Een naïeve gedachte, zij lijken te denken dat het bezoeken van een arts hetzelfde is als de aanschaf van een televisie. - See more at: http://www.skipr.nl/blogs/id1855-feestje-zorgverzekeraars-tast-grondrecht-aan.html#sthash.ugzzktj7.dpuf
(Skipr, Vrijdag 16 mei 2014)
audio Klijnsma moet ingrijpen bij misstanden sociale dienst Midden-Drenthe
SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert bij RTV Drenthe op de misstanden bij sociale dienst Midden-Drenthe.
(RTV Drenthe, Vrijdag 16 mei 2014)
video EU is project voor grote bedrijven en de happy few
Emile Roemer ziet de huidige Europese Unie als project voor grote bedrijven en de happy few. De gewone burger heeft er niets aan en het is allemaal zo grootschalig dat politieke controle eigenlijk onmogelijk is, vindt de SP-leider. In zijn woonplaats Sambeek vertelt hij verslaggever Reijer Zwaan over zijn vrees dat extreem-rechts garen spint bij de onvrede over Europa, waarom de Europese Commissie moet worden afgeschaft en dat hij er niet over peinst ooit zelf zitting te nemen in het Europese Parlement.
(NOS, Woensdag 14 mei 2014)
video Als je kritisch staat tegenover Europa, ga dan wel stemmen
Emile Roemer en Dennis de Jong geven bij RTL Z uitleg over de SP campagne.
(RTL Z, Dinsdag 13 mei 2014)
audio Guy Verhofstadt is een zakkenvuller
Dennis de Jong reageert in BNR Topic op de bijbanen en bijverdienste van Europarlementariër Guy Verhofstadt
(BNR Nieuwsradio, Dinsdag 13 mei 2014)
audio Europese Commissie afschaffen
Emile roemer geeft bij Dit is de Dag uitleg over de SP campagne voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.
(Radio 1, Dit is de Dag, Dinsdag 13 mei 2014)
video Kom maar op met die bonnetjes
Dennis de Jong wil openheid over het gebruik van de onkostenvergoedingen door Europarlementariërs en geeft zelf het goede voorbeeld.
(Vandaag de vrijdag , Vrijdag 9 mei 2014)
audio SP strijdt voor een socialer Europa
Radio 1 Correspondent Tijn Sadee volgt SP-Europarlementariër Dennis de Jong in het Europees Parlement en daarbuiten.
(Radio 1, buro buitenland, Vrijdag 9 mei 2014)
link Van Bommel: koning moet vriendschap met Brunei opzeggen
Het moet afgelopen zijn met de vriendschap tussen het Koninklijk Huis en de sultan van Brunei, nu die strenge islamitische wetten invoert. Dat zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel, die donderdag Kamervragen heeft gesteld aan minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).
(Nieuws.nl, Vrijdag 9 mei 2014)
link Van Raak: Stop de Rutte-Leaks
Rond deze tijd maken ministers hun begroting voor Prinsjesdag, met plannen die ze vóór die tijd massaal zullen lekken naar de media. Alleen het gunstige nieuws natuurlijk, het slechte nieuws blijft goed verborgen. Dat krijgt de Tweede Kamer pas de vrijdag vóór Prinsjesdag, onder embargo. Rutte-Leaks overspoelt de media met propaganda, de oppositie moet haar mond houden. Laten we eens stoppen met deze jaarlijkse ergernis.
(The Post Online, Vrijdag 9 mei 2014)
link geef een dreun aan het establishment dat door wil gaan met deze EU
Dennis de Jong geeft in een interview met The Post Online zijn visie op deze EU en de SP alternatieven.
(The Post Online, Vrijdag 9 mei 2014)
video De Jong: Onkostendeclaraties EU zooitje
SP-Europarlementariër Dennis de Jong over het niet controleren van onkostendeclaraties in het Europees Parlement.
(Editie NL, Donderdag 8 mei 2014)
link Van Nispen: Nederland legt Kinderontvoeringsverdrag te strikt uit
De SP wil van staatssecretaris Fred Teeven opheldering over de zaak Jasmijn. Het 10-jarige meisje, dat de Nederlandse nationaliteit heeft, is door politie en Kinderbescherming bij haar moeder in Apeldoorn weggehaald, zodat haar Amerikaanse vader haar kon meenemen naar de Verenigde Staten.
(De Stentor, Donderdag 8 mei 2014)
video SP tegen een Amerikaans Europa
Kandidaat Europarlementariër Niels Jongerius voert met BNN actie tegen het voorgenomen verdrag tussen de Europese Unie(EU) en de Verenigde Staten(VS) om een grote interne markt van de EU en de VS te maken.
(Europa doe je zo, Woensdag 7 mei 2014)
video Gesthuizen vertelt over bezoek aan Nigeria
SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen reageert in Pauw & Witteman op de ontvoering van Nederlanders in de Nigerdelta en ze vertelt over haar eigen bezoek aan Nigeria drie jaar geleden.
(Pauw & Witteman, Woensdag 7 mei 2014)
link Van Bommel wil toescheidingsverdrag internationaal toetsen
Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de fractie van de Socialistische Partij (SP) wil dat Nederland de Toescheidingsovereenkomst (TO) aan het Internationaal Gerechtshof voorlegt, indien Suriname besluit het bilaterale verdrag eenzijdig op te zeggen. Van Bommel heeft daartoe Kamervragen aan de Nederlandse regering gesteld.
(DWT, Dinsdag 6 mei 2014)
audio Gesthuizen reageert op ontvoering Nederlanders in Nigeria
SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen reageert bij Radio Een Vandaag op de ontvoering van drie Nederlanders in Nigeria.
(Radio Een Vandaag, Maandag 5 mei 2014)
audio Plan voor Europese gezamelijke asielzoekerscentra
SP-Europarlementariër Dennis de Jong pleit voor een plan voor Europese gezamenlijke asielzoekerscentra.
(Radio 1, Maandag 5 mei 2014)
audio Duidelijkheid nodig over uitspraken Rutte
SP-Kamerlid Harry van Bommel reageert in het Radio 1-programma Dit is de Dag op het nieuws dat premier Rutte in 2012 gedreigd zou hebben om uit de eurozone te stappen. Van Bommel wil dat er snel duidelijkheid komt over wat de premier heeft gezegd.
(Dit is de Dag, Zaterdag 3 mei 2014)
audio Roemer in debat over de toekomst van de EU
In het Radio1-programma TROS Kamerbreed gaat SP-leider Emile Roemer in debat met D66-leider Alexander Pechtold en PvdA-leider Diederik Samsom over de toekomst van de Europese Unie.
(TROS Kamerbreed, Zaterdag 3 mei 2014)
video Nieuwsuur-debat over Europese verkiezingen
Dennis de Jong gaat bij Nieuwsuur in debat met andere lijsttrekkers in aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei.
(Nieuwsuur, Vrijdag 2 mei 2014)
audio PvdA verliest alleenrecht op links besturen
De gemeenteraadsverkiezingen hebben geleid tot nieuwe verhoudingen op links. Terwijl de PvdA op veel plaatsen buiten het college valt, is de SP deze verkiezingen doorgebroken als bestuurderspartij.
(TPO, Vrijdag 2 mei 2014)
video Winkeliers klagen over Europese regelgeving
SP-Europarlementariër Dennis de Jong geeft commentaar op de kritiek van ondernemers over Europese regels.
(NOS Journaal, Donderdag 1 mei 2014)
video Een markt van de EU en de VS heeft gigantische consequenties
Dennis de Jong geeft commentaar op het voorgenomen verdrag tussen de EU en de VS.
(Nieuwsuur, Zaterdag 26 april 2014)
link Zonder Plasterk lukt het ook wel
Tweede Kamerleden kunnen zelf wetten maken, als ministers dat nalaten. Onder minister Plasterk gebeurt dat massaal: van het referendum tot de gekozen burgemeester, van weigerambtenaren tot de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren, van het afschaffen van godslastering tot de openbaarheid van overheidsinformatie.
(The Post Online, Vrijdag 25 april 2014)
audio Europa moet minder een harnas zijn
Dennis de Jong was te gast bij BNR de Wereld met Bernard Hammelburg
(BNR nieuwsradio, Donderdag 24 april 2014)
video Plannen ouderenzorg tegenstrijdig
SP-Kamerlid Tjitske Siderius in debat met staatssecretaris Van Rijn (PvdA) over de bezuinigingen op de ouderenzorg.
(NOS, Woensdag 23 april 2014)
video Menselijke maat staat nog steeds niet centraal in asielbeleid
SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen reageert op de dood van een Armeense asielzoeker.
(Editie NL, Woensdag 23 april 2014)
video Deze verkiezingen zijn een referendum over de EU
Dennis de Jong was bij de lancering van de stemwijzer voor de verkiezingen van het Europees Parlement
(Een Vandaag, Dinsdag 22 april 2014)
video Dennis de Jong in debat voor de Europese verkiezingen
SP-lijsttrekker Dennis de Jong gaat in debat bij Buitenhof met Paul Tang (PvdA) en Alexander Sassen van Elsloo (artikel 50) over de Europese Unie en het Europees Parlement.
(Buitenhof, Zondag 20 april 2014)
link Armoede kost geld

(The Post Online, Vrijdag 18 april 2014)
audio Van Bommel over Oekraïne en Europees buitenlandbeleid
SP-Kamerlid Harry van Bommel spreekt op Radio 1 over de ontwikkelingen in Oekraïne en over Europees buitenlandbeleid.
(Radio 1, Woensdag 16 april 2014)
video Roemer spreekt bij Eén op Eén over de kloof tussen arm en rijk
SP-leider Emile Roemer is te gast bij het televisieprogramma Eén op Eén en presenteert daar voorstellen om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.
(Eén op Eén , Dinsdag 15 april 2014)
link Nederland en de NSA
Ronald van Raak over de Nederland en de NSA. Een geschiedenis van angst en ontkenning
(TPO, Zaterdag 12 april 2014)
link Van Raak leidt onderzoek enquêtes
SP-Kamerlid Van Raak wordt voorzitter van de Kamercommissie die parlementaire enquêtes gaat onderzoeken. De Kamer besloot in december vorig jaar dat een tijdelijke commissie moet bekijken of parlementaire enquêtes verbeterd kunnen worden.
(NOS, Vrijdag 11 april 2014)
link De boodschap van Grandmaster Flash
SP-Kamerlid Ronald van Raak schrijft in zijn wekelijkse column voor The Post Online over de boodschap van hiphopper Grandmaster Flash.
(The Post Online, Vrijdag 11 april 2014)
video `Goede zorg is geen zaak van filantropie`
SP-Kamerlid Henk van Gerven reageert op het bericht dat de regering meer zorg over wil laten aan filantropische instellingen.
(Editie NL, Vrijdag 11 april 2014)
video Zorg weer voor menselijke maat bij reintegratie van bijstandsgerechtigden
Het regent klachten over bedreigingen, intimidatie en kleineringen door re-integratiebedrijf WorkFast. Sadet Karabulut wil dat de menselijke maat centraal staat in plaats van het belang van dit soort commerciële re-integratiebedrijven.
(Eenvandaag, Dinsdag 8 april 2014)
audio Europa is veel markt en weinig democratie
Dennis de Jong gaat bij Spijkers met Koppen in debat met Sophie in t Veld van D66 over de EU.
(Spijkers met Koppen Radio 2, Zaterdag 5 april 2014)
video Reportage beëdiging Michiel van Nispen
Omroep Brabant volgt nieuw SP-Kamerlid Michiel van Nispen op de dag van zijn beëdiging. (vanaf 9.30)
(Omroep Brabant, Vrijdag 4 april 2014)
link Koning Schulz en zijn Europese hofhouding

(The Post Online, Vrijdag 4 april 2014)
audio SP zegt nee tegen deze EU
De SP was vandaag aanwezig op de Europese vakbondsdemonstratie tegen de Europese bezuinigingspolitiek. Vanuit Nederland waren er zo’n 2000 demonstranten waaronder veel schoonmakers, de demonstratie trok waarschijnlijk bijna vijftigduizend demonstranten uit heel Europa.
(NOS radio 1, Vrijdag 4 april 2014)
link SP wil onderzoek over relatie prins Bernhard en geheime diensten
SP-Kamerlid Ronald van Raak wil dat er onderzoek gedaan wordt naar de relatie tussen prins Bernhard en de geheime diensten.
(The Post Online, Donderdag 3 april 2014)
link Van Rijn wentelt problemen ouderenzorg af op gemeenten
Overal in het land wordt onderhandeld over nieuwe gemeentebesturen. Het zal menig gemeenteraadslid en toekomstig wethouder hoofdpijn bezorgen.
(Skipr, Woensdag 2 april 2014)
link Geef goede boeren voordeel
SP-Kamerlid Henk van Gerven en lid van de Provinciale Staten Brabant Veerle Slegers roepen staatssecretaris Dijksma op om het mogelijk te maken dieraantallen te kunnen reguleren en tegelijkertijd een stimuleringsbeleid voor verduurzaming te verwezenlijken.
(Eindhovens Dagblad, Dinsdag 1 april 2014)
audio De bankencrisis kan zich zo weer herhalen
Jan de Wit bespreekt onder andere het 200 jarig bestaan van de grondwet en de bedreigingen van de rechtstaat.
(TROS Kamerbreed, Zondag 30 maart 2014)
link De schoonmoeder van Guy Verhofstadt
Europa is geen Vaticaan maar een democratie zegt Ronald van Raak in een column op The Post Online.
(TPO, Vrijdag 28 maart 2014)
audio Geen verdere uitbreiding EU
Dennis de Jong gaat in op de problemen en gevolgen van de voortdurende uitbreidingspolitiek van de Europese Unie.
(Radio 1, Donderdag 27 maart 2014)
video Niet nog harder bezuinigen op gevangenissen
SP-Kamerlid Nine Kooiman is bezorgd over de uitgelekte plannen om nog harder te bezuinigen op gevangenissen.
(NOS, Donderdag 27 maart 2014)
audio De laatste werkdag van SP’er Jan de Wit
Jan Marijnissen, Agnes Kant en Emile Roemer; SP-kamerlid Jan de Wit zag ze allemaal voorbij komen. Na 16 jaar in de Tweede Kamer heeft hij vandaag zijn laatste werkdag.
(Radio 1, Donderdag 27 maart 2014)
video Roemer: Wilders zou juist debat moeten willen
SP-leider Emile Roemer over het debat over de haatzaaiende opmerkingen van Geert Wilders en het mogelijke debat dat hierover gevoerd wordt.
(NOS, Woensdag 26 maart 2014)
audio Van Bommel over het belang van de NSS-top
SP-Kamerlid Harry van Bommel op Radio 1 over het belang van de Nuclear Security Summit in Den Haag.
(Radio 1, Dinsdag 25 maart 2014)
audio SP wil gemeenschappelijke acties van vrachtwagenchauffeursorganisaties
Dennis de Jong wil gemeenschappelijke acties van vrachtwagenchauffeursorganisaties tegen uitbuiting en oneerlijke concurrente in de transportsector.
(De ochtend, radio 1, Maandag 24 maart 2014)
link We kunnen Barroso ook weer afschaffen
Het Europees project dreigt een nachtmerrie te worden
(The Post Online, Zaterdag 22 maart 2014)
audio Kleinere klassen nodig voor verbeteren onderwijs
SP-Kamerlid Jasper van Dijk gaat bij Radio EenVandaag in debat met PvdA-Kamerlid Loes Ypma over te grote klassen.
(Radio EenVandaag, Vrijdag 21 maart 2014)
video Roemer over verkiezingswinst gemeenteraad
Toespraak van SP-leider Emile Roemer op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen.
(NOS, Donderdag 20 maart 2014)
link Snowden-files: Obama kan ál uw gesprekken terugluisteren
Het Amerikaanse National Security Agency (NSA) beschikt over een afluistersysteem dat voor ’100 procent’ telefoongesprekken in een land kan opslaan. De dienst heeft zelfs de mogelijkheid om deze gesprekken tot een maand terug af te luisteren.
(TPO, Dinsdag 18 maart 2014)
video Van Gerven: EHBO-cursus aanbieden aan ouders
SP-Kamerlid Henk van Gerven reageert bij Editie NL op de vraag of ouders een EHBO-cursus moeten doen.
(RTL Nieuws, Dinsdag 18 maart 2014)
link We gaan weer terug naar waar Europa voor bedoeld is: samenwerking
Nog zestig dagen voor de Europese verkiezingen. Een gesprek met Dennis de Jong, EU-lijsttrekker van de SP.
(The Post Online, Maandag 17 maart 2014)
link Paus Franciscus: organisatiemanager van het jaar

(TPO, Vrijdag 14 maart 2014)
video Roemer: Ouderen eerder laten stoppen met werken
SP-leider Emile Roemer is te gast bij Frits Wester.
(RTL Z, Vrijdag 14 maart 2014)
video Roemer in debat met Zijlstra over werkgelegenheid en zorg
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat SP-leider Emile Roemer bij Pauw & Witteman in debat met Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD. Ze praten over de economie, werkgelegenheid en de zorg.
(Pauw & Witteman, Donderdag 13 maart 2014)
audio 'Het is tijd dat de SP gaat besturen in de grote steden'
SP-leider Emile Roemer en Hengelose SP-wethouder Mariska ten Heuw zijn samen te gast in het Radio 1-programma Dit is de dag. Zij spreken daar over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en de moeilijke tijd die gemeenten tegemoet gaan.
(Radio 1, Donderdag 13 maart 2014)
audio Roemer gasthoofdredacteur bij BNR
Emile Roemer is gasthoofdredacteur bij het programma BLT op BNR. In het programma spreekt hij onder meer over de thuiszorg.
(BNR, Donderdag 13 maart 2014)
link Roemer: Voor SP’ers en VVD’ers geldt: een man een man, een woord een woord
SP-leider Emile Roemer over de naderende raadsverkiezingen.
(The Post Online, Donderdag 13 maart 2014)
video Roemer: breng de zorg naar de buurt
SP-leider Emile Roemer is op bezoek bij het Buurtsteunpunt in Heerlen. TV Limburg maakte dit verslag.
(TV Limburg, Woensdag 12 maart 2014)
video Nine Kooiman op de koffie
SP-Kamerlid Nine Kooiman is te gast in Koffietijd, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
(Koffietijd, Woensdag 12 maart 2014)
link Een kwestie van leven of dood
Henk van Gerven wijst op de grote gevaren van het sluiten van regionale spoedeisende hulpposten in Nederland.
(Joop.nl, Woensdag 12 maart 2014)
link Bij ‘De Driestuiveropera’ van Bertolt Brecht
De opvoering van Die Dreigroschenoper (De Driestuiveropera) van Bertolt Brecht in een klein theater in Berlijn in 1928 was het begin van een langdurige politieke strijd.
(TPO, Zondag 9 maart 2014)
audio 'Er valt echt wat te kiezen op 19 maart'
Wekelijks radioprogramma op Omroep Brabant met SP-Kamerlid Henk van Gerven.
(Omroep Brabant, Zaterdag 8 maart 2014)
audio Witwassen met Kees Vendrik en Jan de Wit
De overheid probeert het witwassen van crimineel geld uit te bannen. Hoe groot is het probleem van witwassen in Nederland? Luister naar een gesprek met Kees Vendrik lid van de Rekenkamer en SP-Kamerlid Jan de Wit.
(Radio 1, Vrijdag 7 maart 2014)
link Dollen in de discohoek
Waar zou Sjef van Oekel nu onderdak moeten vinden?
(The Post Online, Vrijdag 7 maart 2014)
audio Eric Smaling over soulmuziek en politiek
SP-Kamerlid Eric Smaling voegt zijn favoriete soulplaat aan de Zwarte Lijst van Radio 6 toe.
(Radio 6, Donderdag 6 maart 2014)
audio Jan en Riet de Wit over aanstaande pensionering
Jan en Riet de Wit spreken in Met het oog op morgen over hun aanstaande pensionering. Jan de Wit verlaat op 1 april de Tweede Kamer na 16 jaar. Riet de Wit is wethouder in Heerlen en heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
(Met het oog op morgen (vanaf 30:20), Woensdag 5 maart 2014)
link Minister Curaçao molesteert Nederlandse journalist
Intimidatie is niet nieuw op het eiland Curaçao
(TPO, Woensdag 5 maart 2014)
video Emile Roemer over het verzet in Rotterdam
Emile Roemer is te gast bij Tijd voor MAX. Daar bespreekt hij onder andere het boek 'Vaders in het Rotterdams verzet' van Aad Koster en Pierre Pijpers dat komende zaterdag gepresenteerd wordt.
(Tijd voor MAX, Dinsdag 4 maart 2014)
audio Van Bommel: Kalmte moet terugkeren in Oekraïne
SP-Kamerlid Harry van Bommel op Radio 1 over de crisis in Oekraïne. Vanaf 09.38.
(Radio 1, Dinsdag 4 maart 2014)
link 'Minister Curaçao zwaar over de schreef'
De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van Curaçao is zwaar over de schreef gegaan met haar agressieve gedrag richting de Nederlandse journalist Dick Drayer.
(Telegraaf, Maandag 3 maart 2014)
video Emile Roemer in debat Pauw & Witteman
In Pauw & Witteman debatteert Emile Roemer met vier leiders van andere partijen, in aanloop naar de raadsverkiezingen op 19 maart.
(Pauw & Witteman, Vrijdag 28 februari 2014)
link Bij vlagen vliegen
'We moeten niet gek opkijken als straks blijkt dat we met de aanleg van Lelystad Airport het Paard van Troje in huis hebben gehaald', schrijft SP-Kamerlid Eric Smaling op de opiniesite www.joop.nl.
(Joop, Woensdag 26 februari 2014)
video Van Bommel over situatie in Oekraïne.
SP-Kamerlid Harry van Bommel spreekt in Pauw & Witteman over de politieke toekomst van Oekraïne.
(Pauw & Witteman, Dinsdag 25 februari 2014)
audio Roemer te gast in De Overnachting
Emile Roemer is te gast in het Radio 1-programma De Overnachting, live vanuit hotel Room Mate Aitana in Amsterdam.
(De Overnachting, Maandag 24 februari 2014)
video Roemer: Er is nu écht iets te kiezen voor gemeenteraad
SP-leider Emile Roemer is te gast in het programma Jinek. Met Eva Jinek bespreekt hij onder meer de komende raadsverkiezingen en het SP-congres.
(Jinek, Maandag 24 februari 2014)
link Vrij spel voor horrorhuisbaas
ROOD, jong in de SP organiseert ook dit jaar weer de verkiezing van Huisjesmelker van het Jaar. In Spits vertelt voorzitter Lieke Smits dat huisjesmelkers vrij spel hebben. 'Zo’n huisbaas denkt: anders rot je maar op, voor jou tien anderen."'
(Spits, Maandag 24 februari 2014)
Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top