www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Donderdag 28 augustus Dordrecht - 10:00 uur, Eric Smaling brengt een bezoek aan energieleverancier DONG Energy in Dordrecht
  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
SP.nl/milieu

/milieu :: Nieuws

Kamer steunt SP: Vissen niet langer gedood in zoutbaden

07-10-2010 Er komt een einde aan de praktijk waarbij paling en meerval gedood wordt door middel van zoutbaden. De Tweede Kamer steunde vandaag een voorstel van SP-Kamerlid Henk van Gerven.

> Lees verder…

'Paling kan alleen worden gered met hulp van vissers'

19-03-2009 SP-Kamerlid Hugo Polderman wil dat minister Verburg (Visserij) de uitgestoken hand van de beroepsvissers aanneemt om de paling te redden. De vissers zijn bereid mee te werken aan het herstel en beheer van de palingstand, door in oktober een maand lang gevangen paling uit te zetten op zee. Polderman: "Het is een prachtig gebaar van de vissers om actief mee te werken aan het behoud de paling. Herstel van de palingstand kan niet zonder de vissers. Minister Verburg moet hun medewerking dus niet gaan frustreren door haar eigen plannetjes door te drukken."

> Lees verder…

Voorstel SP aangenomen om mosselsector zekerheid te bieden

15-04-2008 Vandaag heeft de Kamer unaniem ingestemd met een voorstel van SP-Kamerlid Hugo Polderman om de mosselvisserij te verduurzamen. Op die manier hoopt Polderman dat deze sector, die ernstig onder druk staat, toekomstige uitspraken van de Raad van State kan overleven.

> Lees verder…

CDA laat mosselvissers in onzekerheid

12-03-2008 Tot grote teleurstelling van SP-Kamerlid Hugo Polderman weigert de Tweede Kamer vooralsnog te debatteren over de toekomst van de mosselvisserij. Het deze week geplande debat naar aanleiding van een verbod op het vangen van mosselzaad in de Waddenzee is om onbegrijpelijke redenen op verzoek van het CDA uitgesteld. De mosselvissers blijven daardoor in onzekerheid achter.

> Lees verder…

Nederland moet actie ondernemen tegen jacht op beschermde walvis

19-11-2007 Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) moet de nieuwe ambassadeur van Japan op het matje roepen naar aanleiding van de opgevoerde walvisjacht. Dat stelt SP-Kamerlid Krista van Velzen nu Japan onder het mom van 'wetenschappelijk onderzoek' de sterk bedreigde bultrugwalvis gaat bejagen.

> Lees verder…

Polderman: Hekken weg op de Veluwe!

15-10-2007 Vandaag wordt in de Tweede Kamer de begroting natuur besproken. Lees hieronder de bijdrage van Hugo Polderman:

> Lees verder…

Onderzoek naar gevolgen Nederlandse schelpdiervisserij bij Mauretanië toegezegd

23-04-2007 Op aandringen van SP-Kamerlid Hugo Polderman laat minister Verburg de effecten onderzoeken van de mechanische schelpdiervisserij voor de kust van Mauretanië. Deze tak van visserij is in 2004 in het Waddengebied beëindigd wegens de grote milieuschade die werd veroorzaakt. De Nederlandse vissersbedrijven blijken echter hun activiteiten niet te hebben gestaakt, maar verlegd naar de West-Afrikaanse kust. “Natuurvernietiging moet niet worden verplaatst, maar beëindigd,” stelt Polderman.

> Lees verder…

Uitkoop kokkelvissers: 92 miljoen is zwaar overtrokken

14-10-2005 SP-Kamerlid Krista van Velzen is zeer verbaasd dat het kabinet maar liefst 92 miljoen euro wil uittrekken voor de schadeloosstelling aan de kokkelvissers in verband met de gedwongen bedrijfsbeëindiging. “Dit is wel een heel erg warme sanering,” vindt woordvoerder Krista van Velzen. “Het kabinet volgt met haar besluit weliswaar het advies van de commissie schadebepaling kokkelvisserij, maar de uitgangspunten van dat advies zijn niet voor niets door natuurorganisaties aangevochten.”

> Lees verder…

SP in actie tegen de kokkelvisserij

21-01-2004 Het MilieuAlarmteam van de SP was de afgelopen weken aanwezig bij de eerste drie "regiobijeenkomsten maatschappelijke consultatie" in Yerseke (8 januari), Franeker (14 januari) en Wieringerwerf (21 januari). De SP’ers informeerden de bezoekers van deze bijeenkomsten over hun standpunt over de toekomst van de Kokkelvisserij. Buiten de lokaliteit kregen de bezoekers een folder uitgereikt met onderstaande tekst.

> Lees verder…

Krista van Velzen ziet kaalslag Waddengebied met eigen ogen

01-08-2003 Vooruitlopend op het onderzoek naar de gevolgen van de intensieve schelpdiervisserij, dat de Tweede Kamer in september ontvangt, bracht SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen een bezoek aan het Waddengebied. Van Velzen was daar op uitnodiging van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top