www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
  • Zaterdag 13 september Winterswijk - Eric Smaling is aanwezig bij het schaliegasdebat bij SP Afdeling Winterswijk (met Die Linke)
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Actie Natuurmonumenten: Kabinet zet natuur in de kou

08-12-2010 • De boswachters en medewerkers van Natuurmonumenten gingen, op het Plein in Den Haag, letterlijk uit de kleren om te protesteren tegen de kabinetsplannen om Nederlandse natuur in de uitverkoop te doen. De organisatie overhandigde 75.000 handtekeningen aan fractievoorzitters van verschillende politieke partijen. 'Dit kabinet laat de natuur letterlijk in haar hemd staan, ' aldus één van de boswachters.

In het regeerakkoord zijn draconische bezuinigingen aangekondigd op de natuur waardoor recreatiebossen om de stad geschrapt worden, natuur van Staatsbosbeheer verkocht moet worden, natuurverbindingen verdwijnen en de structuur van essentiële natuurgebieden in Nederland wordt aangetast.


Emile Roemer: 'Dit Kabinet ziet de natuur als een wegwerpartikel'

De kabinetsplannen leiden er toe dat dat er in 2018 ten minste voor 100.000 voetbalvelden minder natuur is. Volgens SP-leider Emile Roemer ziet dit kabinet natuur als een makkelijke bezuinigingspost en een wegwerpartikel. 'En daarom is het goed dat jullie hier zijn. Jullie kun blijven rekenen op onze steun bij volgende acties,' aldus Roemer.

De SP verzet zich in en buiten het parlement tegen de plannen van het kabinet. Dankzij een voorstel van SP-Kamerlid Henk van Gerven wordt er minder natuur om de stad geschrapt dan in het regeerakkoord gepland was.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top