www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
  • Zaterdag 13 september Winterswijk - Eric Smaling is aanwezig bij het schaliegasdebat bij SP Afdeling Winterswijk (met Die Linke)
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Aanpak gegaste containers vraagt om meer dan een sticker.

14-05-2008 • SP Tweede Kamerlid Remi Poppe vraagt vandaag een debat aan met minister Cramer van Milieu over de aanpak van gegaste containers. De minister stuurde eind april een teleurstellende brief naar de Kamer. In de brief gaf ze aan de containers die niet voldoen aan het voorschrift van een waarschuwingssticker alsnog te voorzien van zo’n sticker.’De minister had elf kantjes brief nodig voor die conclusie’, zegt Poppe. ‘In die hele brief gaat ze voorbij aan het probleem zelf. Er komen één miljoen gegaste containers ons land binnen waarvan 70% onnodig gegast. Daar moet de minister wat aan doen’.

Remi PoppeAl sinds 1994 ligt er een wetsvoorstel klaar om de VROM inspectie meer handhavende bevoegdheden te geven. Er lijkt zich, na de ernstige ongelukken afgelopen winter, in de Tweede Kamer steeds meer steun af te tekenen voor invoering van deze wet. De wet moet het mogelijk maken om de importeur van een container te beboeten als hij illegaal handelt. Poppe ‘Als de container niet dan voldoet aan de voorschriften voor transport moet deze in de haven vastgehouden kunnen worden en moet de importeur een fikse boete krijgen. Dan leren ze het snel genoeg af. Als een schokgolf zal het signaal dan naar afzenders gaan dat ze moeten stoppen met onnodige gassingen en dat ze moeten voldoen aan de voorschriften voor transport’.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top