www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Donderdag 28 augustus Dordrecht - 10:00 uur, Eric Smaling brengt een bezoek aan energieleverancier DONG Energy in Dordrecht
  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
  • Zaterdag 13 september Winterswijk - Eric Smaling is aanwezig bij het schaliegasdebat bij SP Afdeling Winterswijk (met Die Linke)
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Krista van Velzen uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007

21-12-2007 • SP-Kamerlid Krista van Velzen is door bezoekers van bontvoordieren.nl uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007. Tijdens een uitzending van Het Gesprek – waar zij hoofdgast was – nam zij vandaag de prijs in ontvangst uit handen van directeur Claudia Linssen van Bont voor Dieren. Van Velzen was genomineerd vanwege haar inspanningen om tot een nertsenfokverbod te komen.


Krista van Velzen bij een anti-bont-actie een jaar geleden

Fatima Moreira de Melo is door het publiek verkozen tot Dom Bontje 2007 met 34% van de stemmen. Een journalist van de Telegraaf betrapte haar op het dragen van bont. Met deze benoeming volgt zij Koningin Beatrix op, die tijdens de vorige editie de twijfelachtige eer had tot Dom Bontje gekroond te worden.

Via www.bontvoordieren.nl kon het publiek stemmen voor de verkiezing van Dom Bontje 2007 en Coole Bontgenoot 2007. Krista van Velzen werd met ruime meerderheid van stemmen (46%) uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007. In de categorie Cool waren verder onder meer prinses Mabel, Peter van der Vorst en Cosmopolitan genomineerd. Voor de titel Dom Bontje 2007 kwamen behalve Fatima Moreira de Melo ook Aart Staartjes, Connie Breukhoven, Neelie Kroes en Sylvia Tóth in aanmerking.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: “In Nederland wordt gelukkig weinig bont gedragen. Helaas geven sommige bekende Nederlanders nog steeds het verkeerde voorbeeld. Bont voor Dieren wil hen via deze actie bewust maken van hun voorbeeldfunctie. Prominente personen, zoals Krista van Velzen, die zich juist inzetten tégen bont, worden in de categorie Cool het zonnetje gezet.”

Reactie van Krista van Velzen op de uitverkiezing: “Het is ontzettende steun in de rug! Ik hoop dat 2008 het einde van bontindustrie in Nederland betekent. 86% van de Nederlandse bevolking is negatief over bont. Dat moet eindelijk zijn weerslag krijgen in de politieke besluitvorming.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top