www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Donderdag 21 augustus Driebergen - 10:00 uur, Eric Smaling bezoekt Holland Water, gespecialiseerd in legionellabesmetting drinkwater.
  • Vrijdag 22 augustus Zwolle - 11:00 uur, Eric Smaling bezoekt drinkwaterbedrijf Vitens in Zwolle.
  • Donderdag 28 augustus Dordrecht - 10:00 uur, Eric Smaling brengt een bezoek aan energieleverancier DONG Energy in Dordrecht
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Maximum rijtijden voor diertransporten

01-08-2007 • Het kabinet moet maximum rijtijden voor diertransporten bepleiten in Europa. Dit vindt Tweede Kamerlid Krista van Velzen van de SP, die ook stelt dat de handhaving van de bestaande regels verscherpt moet worden. Varkens in Nood toont vandaag met wrang beeldmateriaal aan dat de bestaande regels stevig overtreden worden.

Bij transporten van Nederland naar Spanje en Italië kregen varkens geen water of voer, bleek de temperatuur in de wagens tot 40 graden opgelopen te zijn en stierven verschillende varkens tijdens het transport. Van Velzen: “Het is al vrij bizar om dieren over dergelijke lange afstanden te vervoeren, maar als je dat dan doet moeten de regels goed gehandhaafd worden. Het is onacceptabel dat de race om vlees zo goedkoop mogelijk te ‘produceren’ zo zeer ten koste gaat van dierenwelzijn.”

Van Velzen vroeg in april dit jaar al opheldering over overtredingen bij internationale diertransporten. Een overtreding met Nederlands vee in Letland werd door minister Verburg als een incident neergezet. Inmiddels is duidelijk dat in dezelfde periode een ander transport tussen Nederland en Italië plaatsvond waarbij 192 varkens dood aankwamen. Van Velzen: “Het is onduidelijk waarom minister Verburg dit incident niet aan de Kamer heeft gemeld. Dergelijke misstanden tonen aan dat de handhaving sterk verbeterd moet worden en internationale transporten verder aan banden gelegd moeten worden. De minister moet haar nek hier voor uitsteken.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top