www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
  • Zaterdag 13 september Winterswijk - Eric Smaling is aanwezig bij het schaliegasdebat bij SP Afdeling Winterswijk (met Die Linke)
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Dierenkieswijzer prijst diervriendelijke SP

07-09-2012 • Het programma van de SP scoort hoog op diervriendelijkheid. Dat zegt de Dierencoalitie. 'De partij komt heel goed uit de Dierenkieswijzer. 22 van de 23 beantwoorde vragen komen overeen met die van ons', aldus Dirk-Jan Verdonk van de Dierencoalitie.

Henk van GervenSP-Kamerlid Henk van Gerven is blij met dit nieuws. 'De SP heeft hart voor dieren. Op het gebied van welzijn hebben we de afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen. Denk aan de initiatiefwet om de pelsdierhouderij te verbieden, die we door de Tweede Kamer hebben gekregen.'

De SP zorgde er verder onder andere voor dat het gebruik van kantelboxen in slachterijen en het doden van paling in zoutbaden wordt verboden. De partij kreeg moties aangenomen tegen dierproeven, het gebruik van antibiotica, en tegen misstanden bij dierentransport.

Alleen op het gebied van de vleestaks verschilt de SP van mening met de Dierencoalitie. Van Gerven: 'Volgens ons moet je de industrie aanpakken. Wij stellen voor: hoe dier- en milieuvriendelijker het bedrijf, hoe goedkoper de vergunning. Met de vleestaks stimuleer je alleen maar de export van bioindustrie-vlees. Daar zijn de dieren niet bij gebaat.'

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van 22 dierenbeschermingsorganisaties. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september openden ze de Dierenkieswijzer.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top