www.sp.nl/milieu

Homepage SPSlash Milieu

Zoeken in /milieu

/milieu :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Inez Staarink
Ingrid Gyömörei

/milieu :: agenda

  • Vrijdag 12 september Den Bosch - Eric Smaling gaat vandaag op werkbezoek bij Essent
  • Zaterdag 13 september Winterswijk - Eric Smaling is aanwezig bij het schaliegasdebat bij SP Afdeling Winterswijk (met Die Linke)
SP.nl/milieu
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Bashir: Rijnlandroute de grond in boren

27-06-2012 • SP-Kamerlid Farshad Bashir verzet zich nog steeds fel tegen de Rijnlandroute die langs Voorschoten gaat. De Rijnlandroute moet de bebouwde kom van Leiden en Voorschoten ontlasten. Die kampen met ernstige overlast van doorgaand verkeer. Als de omstreden verbinding tussen de A4 en A44 komt mag dat volgens Bashir alleen in een geboorde tunnel.

Bashir: ‘Wat de SP betreft mag niemand de weg horen, ruiken of zien. Dat kan het best door de weg ondergronds te laten lopen. Deze weg gaat dwars door een mooi natuurgebied en vernietigt het leefgebied van de omwonenden. Maar als je het in een tunnel boort heeft niemand meer last van de weg. Een geboorde tunnel levert geen planschade op, huizen hoeven niet meer weg en zullen ook niet minder waard worden. Bovendien hoeft boven de grond ook niets verplaatst te worden.’ Bashir wil dat de minister onderzoekt of de geboorde tunnel binnen het budget past.

Bashir gaat zijn voorstel voor de geboorde tunnel donderdag tijdens een debat met minister Schultz van Haegen op tafel leggen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top