www.sp.nl/manjasmits

Homepage SPSlash Manja Smits
sp.nl/Manja Smits

Eerste aanbeveling rapport Smits overgenomen

22-11-2011 • Leraren mogen niet meer eindeloos zonder diploma voor de klas staan. Deze aanbeveling uit het rapport ‘Een betere leraar voor hetzelfde geld’ door SP-Kamerlid Manja Smits is vandaag door de Tweede Kamer overgenomen. Het voorstel is ingediend samen met PvdA, VVD, CDA en GroenLinks.

Manja SmitsSmits is blij dat de meerderheid van de Kamer het met haar belangrijk vindt dat leraren een goed diploma hebben. De afgelopen jaren zijn steeds meer leraren voor de klas komen te staan die daarvoor niet of niet goed zijn opgeleid. Officieel mag een leraar maar één jaar onbevoegd voor de klas staan, maar in de praktijk werd deze vrijstelling soms eindeloos verlengd. Dat is nu afgelopen. Een leraar die zonder geldig diploma voor de klas staat moet binnen twee jaar zijn diploma halen.

In haar rapport ‘Een betere leraar voor hetzelfde geld’ doet Manja Smits vier voorstellen om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen die geen geld kosten en direct in te voeren zijn. Nu het eerste voorstel is overgenomen, hoopt ze dat de Kamer ook haar andere voorstellen zal gaan steunen.


Moed College
Studio SP
top