www.sp.nl/justitie

Homepage SPSlash Justitie

Zoeken in /justitie

/justitie :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Sharon Gesthuizen

Sharon Gesthuizen

Meer info over Michiel van Nispen

Michiel van Nispen

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Aïsha Akhiat
Christel Wiskerke
SP.nl/justitie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

‘Schiphol kiest voor winst in plaats van veiligheid’

23-01-2009 • SP-Kamerlid Jan de Wit roept minister Hirsch Ballin van Justitie dinsdag naar het vragenuur om duidelijkheid te krijgen over de conclusies van een rapport over de veiligheid op Schiphol. In het uitgelekte rapport van de Marechaussee wordt gesuggereerd dat zwakke plekken in de beveiliging niet worden opgelost, omdat Schiphol vindt dat dit te veel geld kost. Daarbij gaat het vooral om de vrachtsector. De Wit: “Het is absurd dat reizigers geen flesje water mee mogen nemen in het vliegtuig, terwijl hetzelfde vliegtuig vol wordt geladen met onvoldoende gecontroleerde en daardoor mogelijk gevaarlijke vracht.”

Jan de WitDe Wit vindt het schokkend dat het winstmotief bij Schiphol blijkbaar gaat boven de veiligheid: “Blijkbaar is de gedachte dat de vrachtafhandeling toch uit het zicht gebeurt en dat er dus geen haan is die er naar kraait. Wat mij betreft is dat onverantwoord.”

Daarnaast wil het SP-Kamerlid duidelijkheid over de kwaliteit van de Europese veiligheidsregels. ”Telkens als de veiligheid op Schiphol ter sprake komt, roepen Hirsch Ballin en de directeur van Schiphol in koor dat de veiligheidsmaatregelen van Schiphol voldoen aan alle Europese regels. Nu blijkt dat de veiligheidsmaatregelen niet deugen is er een keuze uit twee smaken; of er worden ons fabeltjes voorgehouden, of de Europese regels deugen niet.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top