www.sp.nl/justitie

Homepage SPSlash Justitie

Zoeken in /justitie

/justitie :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Sharon Gesthuizen

Sharon Gesthuizen

Meer info over Michiel van Nispen

Michiel van Nispen

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Aïsha Akhiat
Christel Wiskerke
SP.nl/justitie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gesthuizen: 'Uitzetten gewortelde kinderen is onmenselijk'

06-09-2012 • SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen was donderdag aanwezig bij de manifestatie voor een kinderpardon. Minister Leers van het CDA heeft ter ondersteuning hiervan 130.000 handtekeningen in ontvangst genomen, maar liet weten weinig voor deze kinderen te willen doen.

Kinderpardon

Gesthuizen: 'Sommige asielkinderen zitten buiten hun schuld om jarenlang in onzekerheid over of ze mogen blijven of niet. Ondertussen bouwen ze een bestaan op in Nederland en verdwijnt de band met het geboorteland. Het is triest dat vandaag weer is gebleken dat de partij van de normen en waarden hier de ogen voor sluit.'

Gerd Leers

Een half jaar geleden waarschuwde de Kinderombudsman nog dat het uitzetten van gewortelde kinderen kan zorgen voor klinisch medische schade. Ook toen liet minister Leers weten niets te voelen voor wijziging van zijn beleid.

Kinderpardon

'Vooral kinderen moeten snel duidelijkheid krijgen over hun verblijfsrecht in Nederland. De vorige kabinetten hebben dit laten liggen en minister Leers legt de schuld te makkelijk bij deze kinderen', aldus Gesthuizen.

Al eerder liet ook SP-leider Emile Roemer weten zich hard te willen maken voor gewortelde asielkinderen in Nederland. Ook is de SP van begin af aan erg betrokken bij de zaak van Mauro, de Limburgse jongen die na ruim 10 jaar alsnog dreigde te worden uitgezet naar Angola.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top