www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd

/jeugd :: Nieuws

Onderzoek SP: opvang en kansen voor zwerfjongeren onvoldoende

21-03-2012 SP-Kamerlid Nine Kooiman maakt zich ernstige zorgen over de problemen van zwerfjongeren in Nederland. Uit onderzoek van de SP blijkt dat de wachtlijsten voor opvang voor jongeren een loterij zijn waarbij de wachttijd kan oplopen tot 5 maanden.

> Lees verder…

Kooiman verheugd met actieplan aanpak jonge pooiers

20-12-2011 ‘Eindelijk’. SP-Kamerlid Nine Kooiman is blij dat het kabinet nu eindelijk het ‘Actieplan rijksbrede aanpak loverboyproblematiek’ naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Kooiman: ‘Hier heeft de SP lang geleden al om gevraagd en lang op moeten wachten. Het ziet er op papier goed uit, dit zijn de maatregelen die nodig zijn. Maar het komt aan op de uitvoering in de praktijk. Zo lang er onvoldoende werk wordt gemaakt van signalen van misbruik vanwege een tekort aan rechercheurs en er tekort is aan opvangplaatsen voor slachtoffers, schieten we er nog niets mee op.’

> Lees verder…

Kooiman: 'Maak Jeugdtrauma Centra landelijk'

14-12-2011 ‘Dit kabinet geeft bakken met geld uit aan spotjes over het herkennen van kindermishandeling, maar vergeet de behandeling voor deze kinderen en gezinnen te organiseren. Ik pleit daarom voor een landelijk dekkend netwerk van 'Multidisciplinaire centra kindermishandeling' in heel Nederland zodat kinderen en gezinnen geholpen kunnen worden als er sprake is van kindermishandeling,’ aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman.

> Lees verder…

'Snel meer veilige opvangplekken slachtoffers pooierboys'

10-08-2011 SP-Kamerlid Nine Kooiman is klaar met het getreuzel van het kabinet rondom veilige opvangplakken voor slachtoffers van jonge pooiers. 'In 2009 kreeg een SP-voorstel om binnen een half jaar met een plan te komen voor goede begeleiding en opvangplekken voor slachtoffers, steun van de Kamer. Na twee jaar heeft het kabinet hier nog niks mee gedaan. Ze laten de meiden aan hun lot over op deze manier.'

> Lees verder…

Kamer steunt SP: eerder onderzoek kindermishandeling

24-05-2011 De Tweede Kamer heeft ingestemd met voorstellen van SP-Kamerlid Nine Kooiman om eerder en gemakkelijker specialistisch onderzoek te doen naar kindermishandeling. Kooiman reageert verheugd: ‘Er wordt nu nog te laks gereageerd op signalen van kindermishandeling. Schokkend is dat de politie jaarlijks in zeker 500 tot 1500 zaken forensisch artsen zou moeten inschakelen, maar in werkelijkheid gebeurt dit maar 150 keer. Het is belangrijk dat hier verandering in komt. Met mijn voorstel zou dit moeten gebeuren.'

> Lees verder…

Nine Kooiman

Maidenspeech Kooiman: 'Zeven jeugdzorgdoelen voor nieuwe kabinet'

09-11-2010 Met zeven concrete aanbevelingen voor een betere zorg voor de jeugd debuteerde SP-Kamerlid Nine Kooiman vandaag in de Tweede Kamer. Ondanks eerdere optredens was vandaag haar officiële maidenspeech. De aanbevelingen van Nine Kooiman maken een einde aan de versnippering in de jeugdhulpverlening en voorkomen dat het recht op jeugdzorg wordt afgebroken.

> Lees verder…

Duidelijke regels voor alcoholreclame in bioscoop

19-07-2010 “Minister Klink moet regels stellen om te voorkomen dat jongeren in aanraking komen met alcoholreclame in bioscopen. Alcoholfabrikanten lappen nu hun eigen regels aan hun laars.” Dat zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman in reactie op het onderzoek van Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP). Uit het onderzoek blijkt dat bij 50% van de bioscoopfilms, voor 6 jaar en ouder, alcoholreclame wordt uitgezonden.

> Lees verder…

'Betere scholing voor mensen die met kinderen werken'

28-04-2010 “Omdat artsen nog steeds moeite hebben met het bespreekbaar maken van kindermishandeling, is het hoog tijd voor meer en betere scholing van iedereen die met kinderen werkt.” Dit zegt SP-Kamerlid Marianne Langkamp in reactie op het bericht dinsdag in Sp!ts dat artsen hun vermoedens van kindermishandeling vaak niet durven uit te spreken tegen de ouders.

> Lees verder…

Lempens: Ook overheidsbaan voor lager opgeleide jonggehandicapten

25-11-2009 SP-Tweede Kamerlid Paul Lempens is teleurgesteld dat de Rijksoverheid alleen hoog opgeleide jong gehandicapten in dienst wil nemen. Het Rijk beloofde vorig jaar dat zij 150 mensen met een Wajong-uitkering zou aannemen. Nu blijkt echter dat het Rijk bijna alleen vacatures voor jonggehandicapten met een hoge opleiding open stelt.

> Lees verder…

Alcohol in de supermarktschappen Breezerschap in de supermartk / Foto: ANP - Koen Suyk

Leijten: 'Foute drankverkopers onder curatele stellen'

16-04-2009 “Als blijkt dat een kind dat met een alcoholvergiftiging is opgenomen in het ziekenhuis de drank zelf heeft gekocht, dan moet de verkoper onder verscherpte controle komen te staan.” Dit zal SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten vandaag voorstellen in het debat over het alcoholbeleid onder jongeren. De SP zal ook pleiten voor een landelijk dekkend netwerk van alcoholpoli’s.

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top