www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd

/jeugd :: Nieuws

Overwinning SP: misgelopen kinderopvangtoeslag alsnog uitgekeerd

29-03-2013 Goed nieuws voor alle ouders die door een verandering van de regels voor het aanvragen kinderopvangtoeslag heel veel geld zijn misgelopen: de wijziging wordt op last van minister Asscher teruggedraaid. De SP voerde de afgelopen weken actie tegen de slechte en zelfs ontbrekende voorlichting.

> Lees verder…

Ulenbelt overhandigt zwartboek misgelopen kinderopvangtoeslag

07-03-2013 SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft woensdag ruim 500 klachten van mensen die kinderopvangtoeslag zijn misgelopen overhandigd aan minister Asscher. Toeslaggerechtigden hebben door een wijziging in de regels van de Belastingdienst geen toeslag gekregen voor de opvang van hun kinderen, terwijl ze daar wel recht op hadden.

> Lees verder…

'Verander wet voor veilige kinderopvang'

11-12-2011 Nu blijkt dat veel kinderdagverblijven zich niet houden aan het zogenaamde 'vier ogen principe', waar ten allen tijde twee begeleiders toezicht houden op een groep kinderen, pleit SP-Kamerlid Nine Kooiman voor een wetswijziging. 'De beste manier om de veiligheid van kinderen te garanderen, is het toezicht van twee mensen op een groep. De minister moet dit opleggen, ook wanneer het betekent dat er voor sommige verblijven geld bij moet. Veiligheid kost nu eenmaal niet niks.'

> Lees verder…

Regel kinderopvang ook voor werkzoekende ouder

10-11-2011 SP-Kamerlid Nine Kooiman stelt samen met GroenLinks en de PvdA voor om mensen die hun baan verliezen nog een half jaar recht op kinderopvang te laten behouden. ‘Mensen die een baan kwijtraken en meteen op zoek gaan naar iets anders, moeten nog een half jaar recht houden op een tegemoetkoming in de kosten. Zo voorkomen we dat kinderen onnodig van de crèche worden gehaald en ouders door lange wachtlijsten bij kinderopvang in de problemen komen wanneer ze weer een baan gevonden hebben.’

> Lees verder…

Kooiman: ‘Beter toezicht kinderopvang hard nodig’

01-11-2011 ‘Je moet er als ouder vanuit kunnen gaan dat je kind veilig is in de kinderopvang. Maar gemeenten falen regelmatig in het toezicht en de minister vindt dat ouders in eerste instantie verantwoordelijk zijn. Dat terwijl beter toezicht hard nodig is’, aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman vanmiddag tijdens het Vragenuur.

> Lees verder…

‘Kabinet moet leegloop kinderopvang voorkomen’

04-08-2011 SP-Kamerlid Nine Kooiman wil dat het kabinet reageert op een rapport waaruit blijkt dat mogelijk tienduizenden ouders hun kinderen uit de opvang zouden halen. Toen Kooiman enkele maanden geleden aangaf dat dit zou leiden tot een leegloop werd dit door het kabinet ontkend. Kooiman: ‘De minister wilde mij niet geloven. Dat is al erg genoeg, maar nu lijkt de SP steeds meer gelijk te krijgen. Het kabinet zegt mensen aan het werk te willen krijgen en houden. Een goede en betaalbare kinderopvang is daar een onmisbaar onderdeel van. Als het kabinet dit onderzoek ook niet gelooft wil ik zo snel mogelijk een eigen onderzoek van het ministerie.’

> Lees verder…

Kooiman: 'Ontzie lage inkomens bij bezuiniging kinderopvang'

06-06-2011 SP-Kamerlid Nine Kooiman is bang dat de bezuinigingen op de kinderopvang ertoe zullen leiden dat moeders van gezinnen met lage- en middelhoge inkomens zullen stoppen met werken. 'Ze moeten zoveel meer gaan betalen dat het goedkoper wordt om thuis te blijven. Minister Kamp noemt zich liberaal, maar veroordeelt vrouwen tot een bestaan dat ze vijftig jaar terugwerpt in de tijd. Prima als vrouwen besluiten niet te willen werken, maar dit kabinet zorgt ervoor dat zij straks geen keuze meer hebben,’ aldus Kooiman.

> Lees verder…

Kamer steunt SP: kwaliteit en veiligheid kinderopvang verbeteren

31-05-2011 De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het SP-voorstel waarin geregeld wordt dat falende ondernemers in de kinderopvang niet opnieuw een kinderdagverblijf kunnen beginnen. Ook het SP-voorstel om het toezicht op de kinderopvang door de gemeenten te verbeteren haalde een meerderheid in de Tweede Kamer. Kooiman: ‘Met deze voorstellen voorkomen we dat een ondernemer, zoals die van het Hofnarretje, opnieuw een kinderdagverblijf kan openen. We moeten leren van de zedenzaak in Amsterdam. Vandaag hebben we daarin een belangrijke stap gezet.'

> Lees verder…

Bezuiniging kinderopvang maakt meer werken onmogelijk

22-11-2010 ‘Zorg dat ook werkgevers een derde van de kosten van de kinderopvang betalen, maak de kinderbijslag inkomensafhankelijk en zorg dat ouders naar inkomen betalen voor hun tweede kind op de kinderopvang. Dat is eerlijker, socialer en zo zorgen we ervoor dat ouders die willen werken ook kunnen blijven werken.’ Dat zijn de drie oplossingen die SP-Kamerlid Nine Kooiman vandaag aandraagt in een debat over de kinderopvang.

> Lees verder…

Marktwerking verlaagt kwaliteit kinderopvang

02-11-2010 'Het is tijd dat we de marktwerking in de kinderopvang vaarwel zeggen. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit alleen maar omlaag gaat. Winst maken ten koste van goede zorg aan kinderen moeten we nu voor eens en altijd een halt toeroepen.' Dat zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman in reactie op het onderzoek van het NRC Handelsblad. Uit een inventarisatie van het dagblad blijkt dat marktwerking de kwaliteit van de kinderopvang heeft verslechterd. Kinderdagverblijven leveren onder druk om winst te maken slechtere zorg. Dit terwijl het kabinet ook nog eens een bezuiniging van 2,9 miljard wil doorvoeren.

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top