www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Lempens: Ook overheidsbaan voor lager opgeleide jonggehandicapten

25-11-2009 • SP-Tweede Kamerlid Paul Lempens is teleurgesteld dat de Rijksoverheid alleen hoog opgeleide jong gehandicapten in dienst wil nemen. Het Rijk beloofde vorig jaar dat zij 150 mensen met een Wajong-uitkering zou aannemen. Nu blijkt echter dat het Rijk bijna alleen vacatures voor jonggehandicapten met een hoge opleiding open stelt.

Paul LempensLempens: “Minister Donner vraagt aan bedrijven om wajongers in dienst te nemen, maar houdt er zelf een voorkeursbeleid op na. Ook bij ministeries zijn er genoeg werkplekken voor mensen met een MBO-opleiding of lager. Bijvoorbeeld voor administratieve klussen, maar ook in postkamers of kantines.”

Op de website www.onbegrensdtalent.nl, die wajongers aan een baan moet helpen, staan slechts overheidsvacatures voor enkele MBO-functies en voor de rest alleen HBO- en Universitaire functies. Lempens: “Mensen die als gevolg van hun handicap weinig of geen opleiding hebben genoten, zoals mensen met een licht verstandelijke handicap, psychiatrische stoornis of autisme, moeten ook een kans krijgen bij de overheid.”

Lempens wil dat minister Donner ervoor zorgt dat elk ministerie 15 werkplekken maakt voor mensen met een arbeidshandicap. Ook wil het SP-kamerlid dat werkplekken voor Wajong-gerechtigden worden bedongen bij bedrijven en organisaties die worden ingehuurd bij het ministerie, zoals schoonmaak- en kantinepersoneel.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top