www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Sinterklaas komt, maar zes jaar te laat

31-10-2007 • De Eerste Kamer stemt in met vervanging per 1 januari van de kinderkorting in de loon- en inkomstenbelasting door een inkomensafhankelijk kindgebonden budget van 83 euro per maand. Daarmee komt een einde aan de jarenlange benadeling van 100.000 gezinnen met kinderen, wier inkomen te laag was om de fiscale kinderkorting via de loon- en inkomstenbelasting de kinderkorting te verzilveren.

Sineke ten HornSP-senator Sineke ten Horn steunde het voorstel, net als de rest van de Eerste Kamer (met uitzondering van de VVD). Ze rekende de minister echter ook voor dat zes jaar lang 100.000 gezinnen niet gekregen hebben waar ze eigenlijk recht op hadden. In totaal is hen een half miljard euro onthouden. Daarom stelde ze voor om de benadeelde gezinnen tenminste enige compensatie te geven voor de afgelopen jaren, door komend jaar een dubbel budget toe te kennen. Minister Rouvoet noemde het SP-voorstel ‘begrijpelijk en sympathiek’, maar te duur. Hij hield het er bij dat ‘we onze zegeningen moeten tellen en nu deze onbillijkheid zo snel mogelijk uit de wereld moeten helpen’.

Rond Sinterklaas wordt de eerste toeslag toegekend. Senator Ten Horn toonde zich blij met de reparatiewetgeving maar noemde het ‘verontrustend dat herstel van deze onbillijkheid zo lang op zich heeft laten wachten en wrang dat de mensen met het minste geld achteraf gezien het hardste gepakt zijn.’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top