www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Traumacentrum voor mishandelde kinderen gered

07-02-2012 • De donkere wolken die boven het Kinder- en Jeugd Trauma Centrum in Haarlem hingen zijn opgetrokken. Mede dankzij de inzet van de SP zijn er afspraken gemaakt over de financiering voor de hulp aan mishandelde kinderen waardoor de bezuiniging ongedaan wordt gemaakt.

Nine Kooiman'Ik ben erg opgelucht. Dit is vooral een succes van de werknemers die echt met man en macht gevochten hebben voor het behoud voor de zorg aan zeer getraumatiseerde kinderen. Ik ben blij dat er nu naar hen wordt geluisterd en de zorg aan mishandelde kinderen behouden blijft’, zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Kooiman heeft sinds vorig jaar meerdere keren aan de bel moeten trekken om de zorg voor kinderen te kunnen waarborgen. Een derde van de kinderen zou niet meer geholpen worden door bezuinigingen. Deze bezuinigingen zijn nu in ieder geval voor dit jaar van de baan. Kooiman: ‘Het heeft even geduurd maar ik ben blij dat er een oplossing is. Ik hoop dat de staatssecretaris voor dit jaar gaat zorgen voor een structurele oplossing voor financiering van zorg voor mishandelde kinderen.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top