www.sp.nl/jeugd

Homepage SPSlash Jeugd

Zoeken in /jeugd

/jeugd :: onze mensen

Meer info over Nine Kooiman

Nine Kooiman

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

SP.nl/jeugd
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Bezuinig niet op hulp mishandelde kinderen'

24-01-2012 • Met veel bombarie opende staatssecretaris Veldhuijzen eind vorig jaar het Kinder- en Jeugdtraumacentrum te Haarlem. Maar nu al dreigt het centrum door de bezuinigingen niet meer de zorg te kunnen leveren die nodig is. ‘Dit is idioot. Je kan niet eerst een centrum openen en dan binnen enkele maanden datzelfde centrum in de problemen laten komen. Ik wil dat de staatssecretaris dit zo snel mogelijk terugdraait’, aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Al voor Kerst trok Kooiman aan de bel, toen haar ter ore kwam dat het centrum onvoldoende voor mishandelde kinderen zou kunnen zorgen. Ondertussen is het probleem nog altijd niet opgelost en geeft het centrum aan tot een derde minder kinderen te kunnen behandelen. ‘Toen zei Veldhuijzen dat dit een probleem van de verzekeraars was, maar dat ze zich zou inzetten om tot een oplossing te komen. Een maand later kan ik constateren dat er niks gebeurd is.’

Kooiman: ‘Dit kabinet zegt in actie te komen tegen kindermishandeling. Dan wil ik nu ook daden zien: het stoppen van de bezuinigingen op mishandelde kinderen zou een mooi begin zijn.’ Het SP-Kamerlid wil zo snel mogelijk met het kabinet in debat over de gevolgen van deze bezuinigingen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top