www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie

/integratie :: Nieuws

Karabulut wil actie tegen segregatie en gettovorming

18-05-2013 De SP wil nu eindelijk fundamentele actie tegen segregatie en gettovorming in Nederlandse buurten en wijken. Dagblad Trouw meldt zaterdag een groeiend fundamentalisme en orthodoxie in bepaalde delen van de Schilderswijk in Den Haag waardoor veel buurtbewoners zich niet meer veilig voelen. Karabulut: ‘In 2011 hebben wij een onderzoek gedaan in de Schilderswijk. Het rapport en onze voorstellen zijn nog steeds actueel. Bewoners willen actie tegen de groeiende onveiligheid, segregatie en gettovorming. Al die jaren is weg gekeken door de overheid, ik wil actie van Minister Asscher.'

> Lees verder…

Kamer steunt SP: behoud ouderinitiatieven in Nederland

23-12-2011 Een voorstel van SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft steun gekregen van een meerderheid van de Tweede Kamer. Dankzij het voorstel van Karabulut blijven de zogeheten ouderinitiatieven in Nederland bestaan. Het gaat hierbij om ouderinitiatieven voor het mengen van scholen en om de bestaande kennis en deskundigheid van ouders te borgen. Betrokken ouders, scholen en gemeenten kunnen blijven rekenen op ondersteuning om schooluitval en taalachterstanden aan te pakken.

> Lees verder…

Smits: ‘Gemengde scholen essentieel voor integratie’

14-06-2011 SP-Kamerlid Manja Smits heeft het kabinet vandaag gevraagd zo snel mogelijk actie te gaan ondernemen tegen witte en zwarte scholen en gemengde scholen te bevorderen. Smits: ‘Dit kabinet heeft alle maatregelen die segregatie in het onderwijs tegengaan, overboord gekieperd. Het wil niet naar de SP luisteren, maar nu blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat gemengde scholen beter in staat zijn om kinderen goed burgerschap aan te leren. Ik hoop dat wanneer de minister niet naar de SP luistert, ze dit wel naar de wetenschap doet.’

> Lees verder…

Roemer wil opheldering Rutte over wijziging integratiebeleid

07-02-2011 SP-leider Emile Roemer wil in een debat met premier Rutte weten of deze zijn onderwijsminister Van Bijsterveldt steunt in haar conclusie dat zwarte scholen geen thema meer zijn voor dit kabinet. De minister doet die bewering vanochtend in De Volkskrant. Roemer: 'Onbegrijpelijk. Dit kabinet wil schijnbaar weer terug naar de jaren negentig, toen de politiek deed alsof er geen problemen waren met integratie en de opkomst van zwarte scholen. Het kabinet riskeert dat we opnieuw en onnodig een generatie mensen in achterstand laten opgroeien.'

> Lees verder…

SP-plan voor gemengde scholen nadert meerderheid

20-01-2010 Het PvdA-voorstel voor een wet tegen de segregatie in het onderwijs, brengt de gemengde scholen een forse stap dichterbij. SP-Kamerlid Jasper van Dijk zal woensdag bij het debat over segregatie voorstellen om direct aan de slag te gaan. "Al jaren pleiten wij voor niet-vrijblijvende maatregelen tegen de segregatie in het onderwijs, maar de coalitie durfde dat nooit te steunen. Het zou mooi zijn als we vanaf 2010 een begin kunnen maken met echt beleid voor gemengde scholen."

> Lees verder…

Van der Laan gaat door met falend integratiebeleid

25-11-2009 Sadet Karabulut is teleurgesteld in integratie-minister Van der Laan. Het SP-Kamerlid stelde tijdens de behandeling van de integratiebegroting voor om een spreidingsoffensief te starten tegen de groeiende segregatie en tweedeling, maar de minister wil hier niet aan.

> Lees verder…

Karabulut: Spreidingsoffensief nodig om integratieproblemen op te lossen

24-11-2009 SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt dat integratie-minister van der Laan werk gaat maken van het bestrijden van segregatie. Daarom wil zij dat minister van der Laan komt met een spreidingsoffensief. Zij stelt dat dinsdagmiddag voor tijdens de begrotingsbehandeling Integratie in de Tweede Kamer.

> Lees verder…

SP, GroenLinks en D66 willen acceptatieplicht bijzonder onderwijs

09-11-2009 In het debat over de onderwijsbegroting stellen GroenLinks, D66 en SP dinsdag voor om het jaar 2010 in te luiden met een modernisering van de vrijheid van onderwijs. Zij willen een acceptatierecht voor leerlingen op bijzondere scholen. Dit leidt tot een uitbreiding van de vrije schoolkeuze, omdat scholen voortaan alle leerlingen toe moeten laten als de grondslag van de school wordt gerespecteerd.

> Lees verder…

Minister omarmt voorstellen SP tegen segregatie en gettovorming

04-12-2008 SP-Kamerlid Sadet Karabulut is blij dat minister Van der Laan vandaag alle recente SP-voorstellen tegen segregatie en gettovorming heeft overgenomen. Tijdens de het debat over de begroting van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie zei de opvolger van Vogelaar dat de SP op het gebied van segregatie “de hoofdzaak bij de kop paktâ€.

> Lees verder…

Karabulut bepleit structurele maatregelen tegen segregatie en gettovorming

02-12-2008 Het streven naar gemengde basisscholen moet wettelijk worden vastgelegd. Een acceptatieplicht moet zorgen dat leerlingen niet meer worden geweigerd vanwege hun (religieuze) achtergrond. Witte wijken moeten worden opengebroken door gemeenten en corporaties om een evenwichtiger samenstelling te bevorderen. Dat zijn enkele van de tien voorstellen die SP-Kamerlid Sadet Karabulut vandaag doet om segregatie en gettovorming tegen te gaan.

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top