www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Stop subsidie aan omstreden Gülen-beweging

16-12-2010 • SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil dat de overheidssteun aan instellingen die gelieerd zijn aan de Turks-islamitische Gülen-beweging wordt stopgezet. 'Uit onderzoek blijkt dat kinderen binnen deze gesubsidieerde instellingen worden geïntimideerd. Ook wordt hen Turks nationalisme en religieus fundamentalisme aangeleerd. Dit gaat de integratie tegen en moet dus niet door de overheid worden gestimuleerd.' aldus Karabulut.

Sadet KarabulutHet kabinet stelt in haar regeerakkoord dat het Rijk geen subsidie meer zal geven aan organisaties die activiteiten ondernemen die zich tegen integratie richten. Volgens Karabulut kan geconcludeerd worden dat organisaties die aan de Gülen-beweging verbonden zijn dus geen subsidie meer mogen ontvangen: 'De feiten zijn dat binnen deze Gülen-clubs vrouwen als minderwaardig worden behandeld en leraren weigeren om meisjes les te geven. Dit soort denkbeelden moeten we niet accepteren, om te beginnen door de geldkraan dicht te draaien.'

De SP zal een voorstel indienen om aan de Gülen-beweging verbonden organisaties in kaart te brengen en wil dat de minister met een voorstel komt om de subsidie aan deze organisaties te stoppen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top