www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie
Schilderswijk aan het woord
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP on Tour: Bewoners in Haagse Schilderswijk willen gemengde wijk en gemengde scholen

22-02-2010 • Actief werken aan een gemende wijk en en gemengde scholen. Meer politie op straat en speciale politieteams voor de georganiseerde criminaliteit. Dat zijn enkele aanbevelingen uit het rapport 'De Schilderswijk aan het woord'. De SP heeft de afgelopen maanden onder in totaal 531 bewoners van de Schilderswijk-West een enquête afgenomen. Het rapport werd gepresenteerd op de Haagse Markt, door SP-fractievoorzitter Agnes Kant en Haagse lijsttrekker Ingrid Gyömörei.

Omdat er aanhoudende en hardnekkige signalen uit de Haagse Schilderswijk kwamen over onveiligheid, criminaliteit en verpaupering, heeft de SP een enquête gehouden onder buurtbewoners over hun woon- en leefomstandigheden. Uit de resultaten blijkt dat één bijna 1 op de 3 buurtbewoners ontevreden is met de wijk. Ruim 1 op de 3 buurtbewoners voelt zich onveilig. Een meerderheid vindt het bestaan van zwarte en witte wijken, net als het bestaan van zwarte en witte scholen een probleem. Kant, die zelf ook enquetes afnam bij buurtbewoners: “Een mevrouw vertelde mij, dat er op school maar één autochtoon is, en dat is de juf. Dat kan niet. We moeten actief werken om deze wijk en deze scholen te mengen. Dat is wat de buurtbewoners zelf ook als oplossing zien voor hun problemen.”

Ingrid Gyömörei, lijstrekker voor de Haagse SP-fractie: “Dat 1 op de 3 mensen zich onveilig voelt is onacceptabel. Er dient een forse uitbreiding te komen van het toezicht en de handhaving op straat. Inzet van meer agenten in de buurt is bittere noodzaak om de overlast aan te pakken, criminaliteit te bestrijden en de Schilderswijk veilig te krijgen. Daarnaast moet er een speciaal politieteam worden ingezet om de georganiseerde misdaad aan te pakken.”

Bart van Kent

Agnes Kant en Ingrid Gyomorei

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top