www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gesthuizen: 'Suggestie Leers om geaardheid te verbergen is onmenselijk en wreed'

19-04-2012 • SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat volgens minister Leers homoseksuele asielzoekers best hun geaardheid verborgen kunnen houden als zij terugkeren naar het land van herkomst. Volgens Gesthuizen is dit standpunt in strijd met de mensenrechten en het Vluchtelingenverdrag. 'De rechten van homo's mogen niet op deze manier worden geschonden. Waar ligt de grens? Moeten mensen dan ook maar hun etniciteit of hun geloofsovertuiging verbergen?

Sharon GesthuizenVolgens de SP zou iedereen het recht moeten hebben om voor zijn of haar geaardheid uit te komen. Gesthuizen: 'In Nederland kan dat, maar in veel Afrikaanse landen niet. Dan kun je als minister niet suggereren dat je je maar als hetero moet voordoen om niet in de problemen te raken. Dat is onmenselijk en wreed. Ik wil dat de minister luid en duidelijk afstand neemt van dit afgrijselijke standpunt.'

De drie mannen om wie de zaak aan het rollen is geraakt, werd een verblijfsvergunning geweigerd. Zij zouden in hun thuislanden, Oeganda, Senegal en Sierra Leone, vervolgd worden als zij daar voor hun geaardheid uitkomen. De Raad van State kijkt momenteel naar de zaken van de mannen en heeft het Hof van Justitie in Luxemburg gevraagd om advies.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top