www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kamer steunt SP: Ook taalles op de werkvloer

23-11-2011 • De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van SP-Kamerlid Sadet Karabulut. Zij wil dat de minister met werkgevers en anderen in gesprek gaat om ervoor te zorgen dat werknemers die nu slecht Nederlands spreken, ook op de werkvloer Nederlandse les kunnen volgen.

Sadet KarabulutMet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid zet het kabinet een dikke streep door het complete inburgeringsonderwijs. Wel houden nieuwkomers de plicht om in te burgeren. Maar naast die groep zijn nog tienduizenden anderen die hier al wonen, nog altijd een taalachterstand hebben en die graag weg willen werken. Daar zwijgt het kabinet over.

Karabulut: ‘Waar het kabinet de mond vol heeft over de verplichting om in te burgeren en mee te doen, slaat het gewoon de deur in het gezicht van mensen dicht, die hier al wonen en zelf dolgraag beter willen integreren. Zij willen de taal leren, wat essentieel is om mee te doen in de samenleving.

Momenteel bestaan er in de schoonmaakbranche afspraken over taaltrajecten voor werknemers in werktijd, maar die afspraken komen onder druk te staan, wanneer de overheid zich hier niet langer mee bemoeit. Daarom is Karabulut blij met de steun voor haar voorstel dat Donner met werkgevers op zoek moet naar een manier om deze taaltrajecten te laten bestaan en uit te breiden naar andere werkgevers.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top