www.sp.nl/integratie

Homepage SPSlash Integratie

Zoeken in /integratie

/integratie :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Thijs Coppus
SP.nl/integratie
9 OKTOBER 2008

Column

Sadet Karabulut:

Marokkanen zijn crimineel

Sadet Karabulut

Ik vind Najib Amhali goed. Hij doet aan sta-op grappen. Je moet een jaar van tevoren reserveren om zijn voorstelling te zien. Zo goed is hij. Heel lang geleden, toen ik nog echt jong was en Najib een onbekende Nederlander, trad hij voor een prikkie op. Toen was hij al goed. Ik was één van de organisatoren van een jongerenfeest dat was bedoeld om vooroordelen te doorbreken. Tegen discriminatie zeg maar. Najib was voor mij toen al een succesvolle grappenmaker.

Henk Kamp is een ‘goed’ Kamerlid want hij weet zijn mooi verpakte boodschap duidelijk over te brengen. Soms, als ik aan het ploeteren ben in de Tweede Kamer, en mannetjes zoals Henk Kamp stampvoetend tekeer zie gaan, denk ik wel eens wat voor grap Najib zou maken. De VVD in persoon van mannetje Kamp in een heftige strijd verwikkeld met de PVV. Zelfde boodschap, dus dan maar een andere verpakking proberen. Soms zijn Marokkanen moslim, soms crimineel. Moslims zijn anders. Criminelen ook. Anderen behandel je anders.

Guusje ter Horst wil anders registreren. Nederlandse jongeren moeten volgens Guusje worden geregistreerd als Marokkaan in de politieregisters, als zij crimineel zijn. Marokkanen zijn crimineler. Henk roept het al langer. Guusje gelooft het. Zelfde boodschap, andere verpakking. Ella Vogelaar komt met een Marokkanenplan. Veel PvdA-burgemeesters besturen Marokkanengemeenten. Zelfde boodschap, andere verpakking.

In die Marokkanengemeenten wonen criminelen. Veel Marokkaanse criminelen. Straks alleen maar Marokkaanse criminelen. Waarom eigenlijk? Omdat Marokkanen crimineler zijn. Henk Kamp riep het al. De PvdA bevestigt. Alle andere criminelen zijn straks geen crimineel meer. Anders crimineel. Minder crimineel. Ondertussen groeit de criminaliteit. Marokkanen worden crimineler.

Wilders steekt zijn vinger op: “Alle moslims zijn crimineel.” Kamp steekt zijn vinger op: “Het zijn de Turken.” Vogelaar komt met een ´Turkenplan´. Uiteindelijk hebben we honderd verwijs- en registratiesystemen en honderd etnische gemeenteplannen. En de criminaliteit groeit.

Wij lachen om de grappen van Najib. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is heel gewoon en niet crimineel. Henk, Geert, Guusje en Ella moeten stoppen met registreren en nieuwe plannetjes maken en voorkomen dat vooroordelen, discriminatie en criminaliteit in gemeenten groeien. Niet alleen doen ze dan wat goed is voor het land maar ook krijgen ze dan eindelijk dat applaus waar ze zo naar smachten.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top