www.sp.nl/henkvangerven

Homepage SPSlash Henk van Gerven
sp.nl/Henk van Gerven

Marktwerking in ambulancezorg definitief afgeblazen

11-03-2010 • De plannen om marktwerking in de ambulancezorg in te voeren zijn van tafel. SP-kamerlid Henk van Gerven is enorm bij met deze uitkomst in het Kamerdebat van vandaag, het gevolg van een jarenlange strijd tegen de vermarkting van de ambulances. “Dit is een overwinning voor het ambulancepersoneel en de bonden die zich met onze steun steeds hebben verzet tegen het openbaar aanbesteden van acute zorg.”

CDA-minister Klink heeft bakzeil gehaald. Opmerkelijk was zijn stelling dat marktwerking in de ambulancezorg een bedreiging vormt voor de “continuïteit en kwaliteit”. Een analyse die de SP al jaren verkondigt en hij nu ook onderschrijft. Een heel ander geluid dan de afgelopen jaren waarbij zowel minister Hoogervorst (VVD) als Klink (CDA) een lans braken voor meer marktwerking.

Volgens Van Gerven is er sprake van een hoopvolle trend. “Onlangs al erkende de Kamer bij de behandeling van de initiatiefwetten van Agnes Kant dat gemeenten de thuiszorg niet openbaar hoeven aan te besteden. Nu is er dit nieuwe succes. De marktwerking in de zorg is op zijn retour.”


Moed College
Studio SP
top