www.sp.nl/henkvangerven

Homepage SPSlash Henk van Gerven
sp.nl/Henk van Gerven

Klink moet regie pakken bij bestrijding Q-koorts

10-12-2009 • “Minister Klink moet de regie in handen nemen om de Q-koorts zo effectief mogelijk te bestrijden.” Dat stelde SP-Kamerlid Henk van Gerven tijdens het debat over de Q-koorts. De Kamer steunde het voorstel van de SP om over te gaan tot een volledig vervoersverbod van geiten op besmette bedrijven om zo verdere verspreiding van de epidemie tegen te gaan.

De Kamer heeft ook besloten dat er een grondig onafhankelijk onderzoek komt naar de bestrijding van de Q-koorts sinds de eerste besmettingen in 2007. Van Gerven: "Het handelen van de overheid als hoedster van het algemeen belang is ernstig in het geding bij de bestrijding van de Q koorts. Al in 2007 waren er besmettingen met Q-koorts, twee jaar lang is er nauwelijks iets gedaan, met als gevolg duizenden besmettingen en vermoedelijk zes doden en is bovendien het ruimen van geiten helaas noodzakelijk geworden. Daarom is het goed dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de bestrijding van de Q-koorts de afgelopen twee jaar."

Verder deed minister Klink de toezegging dat hij wil kijken naar de gevolgen voor de patiënten die zich met hun problemen in de kou voelen staan. Nu lopen de letselschadeadvocaten zich al warm om claims in te dienen. De SP vindt dit een ongewenste ontwikkeling.


Moed College
Studio SP
top