www.sp.nl/harryvanbommel

Homepage SPSlash Harry van Bommel

Zoeken in /harryvanbommel

agenda

  • Dinsdag 22 april Den Haag - 13.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij de herdenking van de Armeense genocide. Locatie: Het Plein.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 16.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij Newroz, het Koerdisch Nieuwjaar, in het stadhuis in Den Haag.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 19:00 uur, Harry van Bommel spreekt bij een manifestatie waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het leed van religieuze minderheden in Syrië. Locatie: Het Plein.
  • Zondag 11 mei Enschede - 16:00 - 18:00 uur, Harry van Bommel neemt deel aan een paneldiscussie over Syrië georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties. Locatie: Hoog en Droog 25, Enschede.
sp.nl/Harry van Bommel

Nieuwe Engelse informatie bij onderzoek commissie Davids betrekken

27-11-2009 • SP-Kamerlid Harry van Bommel wil weten of de informatie van de Engelse oud-ambassadeur Meyer over het besluit van premier Blair en president Bush in het voorjaar van 2002 om Irak aan te vallen bij het onderzoek van de commissie Davids is betrokken. “Volgens Meijer moesten bewijzen voor massavernietigingswapens bij elkaar gesprokkeld worden. Ik wil weten of de premier deze analyse deelt, en dus zal dit onderdeel moeten uitmaken van het rapport van de commissie Davids.” Van Bommel dringt daar vandaag schriftelijk bij de commissie Davids op aan.

De in 2002 in Washington werkende Christophe Meyer legde eerder deze week zijn verklaring af voor de commissie van Sir Chilcot die in Engeland onderzoek doet naar de toedracht om tegen Irak ten aanval te trekken. De Nederlandse commissie Davids verwacht op 12 januari 2010 haar rapport te presenteren. Daarin zal het ook gaan over de vraag wat Nederlandse inlichtingendiensten wisten van massavernietigingswapens in Irak en van wie die informatie afkomstig was. Van Bommel: “De informatie uit Engeland over de massavernietigingswapens is altijd van het grootste belang gebleken. Ik herinner me de brief van Blair aan Balkenende waarin gesproken zou zijn over Iraakse massavernietigingswapens die binnen 45 minuten in Europa konden vallen. Ik reken er daarom op dat de commissie Davids ook met Meyer spreekt, anders is het rapport onvolledig.”

Studio SP
top