www.sp.nl/harryvanbommel

Homepage SPSlash Harry van Bommel
sp.nl/Harry van Bommel

Van Bommel eist opheldering over PvdA-feestje van belastinggeld

15-05-2009 • De SP heeft wederom vragen gesteld over wat lijkt op PvdA-vriendjespolitiek. PvdA-staatssecretaris Timmermans heeft vorige week een pro-Europa tour gehouden, georganiseerd door een bureau van PvdA-prominenten en met een hele rij PvdA-bobo's in de hoofdrol. Echter niet betaald door de PvdA, maar door de belastingbetaler.

“Het initiatief ‘de 27 uur van Europa’ geeft een wel heel erg sterke PvdA-geur af,” concludeert Van Bommel. Het evenement is georganiseerd door het bureau BKB dat in handen is van prominente PvdA’ers. Ook traden er wel heel erg veel prominenten PvdA’ers op bij dit feestje: minister Plasterk, staatssecretaris Bussemaker en burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam), Wallage (Groningen) en Wolfsen (Utrecht).

PvdA-staatssecretaris Timmermans
PvdA-staatssecretaris Frans Timmermans

Van Bommel: “Logisch dat het een échte propagandatour werd, waarin het enthousiaste pro-EU geluid van de PvdA de boventoon voerde. Er was nauwelijks aandacht voor de kritiek die onder een enorm deel van de bevolking leeft op zaken als de snelle uitbreiding van de EU, het bureaucratische karakter ervan en het democratisch tekort. Dit riekt toch echt naar een partijpolitiek propagandafeestje, betaald uit de belastingpot.”

Eerder al maakte Van Bommel bezwaar tegen subsidie, via het Europafonds, aan een stichting die aan de PvdA is gelieerd.

PvdA-minister Bert Koenders kwam eerder in opspraak toen hij hetzelfde evenementenbureau van PvdA-prominenten Lennart Booij en Erik van Bruggen inschakelde voor een duur project. Van Bommel wil van Timmermans weten waarom nu toch weer voor BKB is gekozen. “Het was gezien de eerdere commotie rond Koenders veel verstandiger geweest om een ander bureau dan BKB in te huren. Dit riekt namelijk wederom naar vriendjespolitiek.” Koenders overtrad EU-regels door de organisatie van de manifestatie ’Het akkoord van Schokland’ onderhands aan BKB aan te besteden.

Van Bommel heeft vandaag middels Kamervragen opheldering geëist.


Moed College
Studio SP
top