www.sp.nl/harryvanbommel

Homepage SPSlash Harry van Bommel

Zoeken in /harryvanbommel

agenda

  • Dinsdag 22 april Den Haag - 13.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij de herdenking van de Armeense genocide. Locatie: Het Plein.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 16.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij Newroz, het Koerdisch Nieuwjaar, in het stadhuis in Den Haag.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 19:00 uur, Harry van Bommel spreekt bij een manifestatie waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het leed van religieuze minderheden in Syrië. Locatie: Het Plein.
  • Zondag 11 mei Enschede - 16:00 - 18:00 uur, Harry van Bommel neemt deel aan een paneldiscussie over Syrië georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties. Locatie: Hoog en Droog 25, Enschede.
sp.nl/Harry van Bommel

Harry van Bommel :: Nieuws

Van Bommel wil onderzoek naar Turkse betrokkenheid bij oorlog in Syrië

15-04-2014 SP-Kamerlid Van Bommel vindt dat er een onafhankelijk, internationaal onderzoek moet komen naar de mogelijke Turkse betrokkenheid bij de oorlog in Syrië. Van Bommel: ‘Er zijn al veel berichten naar buiten gekomen over de rol die Turkije speelt in de oorlog in buurland Syrië. Het is hoog tijd dat de onderste steen nu eindelijk boven komt zodat de omvang en de aard van deze steun duidelijk wordt. Morgen zal ik minister Timmermans vragen internationaal onderzoek te bepleiten.’

> Lees verder…

Nederland moet vaker ‘nee’ tegen de EU kunnen zeggen

31-03-2014 Nederland moet weer vaker ‘nee’ tegen de EU kunnen zeggen, de macht van lobbyisten inperken en voorbereid zijn op het uiteenvallen van de euro. Dat was de boodschap van Europarlementariër Dennis de Jong en Tweede Kamerlid Harry van Bommel vandaag bij het gezamenlijke jaarlijkse Europadebat in de Tweede Kamer. Dennis de Jong: ‘ In Brussel laten de ambtenaren en Eurocommissarissen zich graag adviseren door een leger van 25.000 lobbyisten. 20.000 Lobbyisten weigeren openheid te geven over hun opdrachtgever en hun fondsen maar vinden wel een gewillig oor in de EU, dat is niet transparant en ondemocratisch. De SP komt daarom deze week met voorstellen om ongeregistreerde lobbyisten de toegang tot EU-ambtenaren te ontzeggen.’

> Lees verder…

Van Bommel ontvangt drone-slachtoffers

19-02-2014 SP-Kamerlid Harry van Bommel ontving woensdag in een speciale bijeenkomst in de Tweede Kamer Pakistaanse slachtoffers van Amerikaanse drone-aanvallen. Van Bommel: ‘Er wordt in de media en politiek geregeld aandacht besteed aan deze drone-oorlog, maar één kant krijgt daarbij steevast veel te weinig aandacht. Dat is de kant van de vele onschuldige slachtoffers. Daarom is het goed dat de Pakistaanse heren vandaag in Den Haag waren.

> Lees verder…

Van Bommel verheugd over vrijlating anti-drone-activist

14-02-2014 SP-Kamerlid Harry van Bommel is zeer verheugd over de recente vrijlating van de eerder deze maand in Pakistan opgepakte anti-drone-activist Karim Khan. Van Bommel: ‘Wij hebben meneer Khan uitgenodigd om in Nederland te komen spreken over de ronduit ellendige gevolgen van de Amerikaanse drone-oorlog in zijn land. Ik ben heel blij dat hij nu alsnog hierheen kan komen, want het is belangrijk dat zijn verhaal gehoord wordt.’

> Lees verder…

Van Bommel: 100% steun EU-burgerinitiatief

21-01-2014 De SP spreekt dinsdag de volle 100% steun uit aan het EU-burgerinitiatief. Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel moet de regering stoppen met de sluipende overdracht van bevoegdheden en een referendum organiseren voordat het daarmee verder gaat.

> Lees verder…

Studio SP
top