www.sp.nl/geld

Homepage SPSlash Geld

Zoeken in /geld

/geld :: onze mensen

Meer info over Arnold Merkies

Arnold Merkies

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Ferdinand Knaack
Rob Mollink
Ben van Gils
SP.nl/geld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Politici willen strengere werkloosheidsregels voor iedereen – behalve zichzelf

05-03-2009 • De SP vindt het volstrekt idioot dat iedereen in Nederland straks kan worden verplicht om werk doen dat ver onder zijn niveau ligt, behalve politici.

Ulenbelt“Oud-politici krijgen niet alleen een royale werkloosheidsuitkering, maar de verplichting om elk beschikbaar werk te accepteren, gaat niet voor hen gelden,” concludeert Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt. “De politici doen er alles aan om hun eigen schaapjes op het droge te houden. In plaats van de platina wachtgeldregelingen van politici aan te pakken,wordt de aanval ingezet op de rechten van gewone werknemers.”

Deze week is in de Kamer gedebatteerd over de aanpak van de stijgende wekloosheid. De SP is voorstander van het plan om het inkomen van werklozen aan te vullen uit de WW-kas, wanneer hun nieuwe salaris lager is dan hun werkloosheidsuitkering. Het voorstel van minister Donner om iedereen die langer dan een jaar werkloos is te dwingen om elk soort werk te accepteren, kan echter naar de prullenbak. “Ondoordacht,” noemt Ulenbelt dat idee. “Waarom een ingenieur dwingen in de landbouw te werken als er nog 200.000 mensen staan te dringen?”

“De werkgevers laten ongelofelijk veel mensen aan de kant staan, bijvoorbeeld ex-WAO’ers en mensen met een kleine handicap. Moeten die nu ook weer verdrongen worden door hoger opgeleide mensen die we elders veel beter kunnen gebruiken? Een ingenieur kan je beter omscholen dan tomaten laten plukken, dat is voor zowel die ingenieur als voor de economie veel beter.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top