www.sp.nl/geld

Homepage SPSlash Geld

Zoeken in /geld

/geld :: onze mensen

Meer info over Arnold Merkies

Arnold Merkies

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Ferdinand Knaack
Rob Mollink
Ben van Gils
SP.nl/geld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Begroting Bos en Balkenende Bizar'

31-08-2007 • “In slechte tijden moeten mensen koopkracht inleveren ten behoeve van bezuinigingen; in goede tijden moeten ze koopkracht inleveren om te sparen,” concludeert Jan Marijnissen naar aanleiding van de berichten over de nieuwe begroting. Verder hekelt hij de Bos-belasting voor ouderen en vindt hij het bizar dat Defensie geen bijdrage hoeft te leveren, terwijl er 600 miljoen wordt bezuinigd op ouderen en gehandicaptenzorg.

“Met dit jaar en volgend jaar in totaal meer dan 5% economische groei kun je niet van zoveel mensen het inkomen bevriezen of verslechteren. Zeker niet als er helemaal niets wordt gedaan aan het grote graaien van miljoenenbonussen door zogenaamde topbestuurders. Wat we tot nu toe horen over deze begroting getuigt van erg weinig creativiteit en solidariteit.”

De aangekondigde ‘impuls’ voor de marktwerking in de zorg noemt Marijnissen onbegrijpelijk. “Niemand zit te wachten op meer marktwerking in de zorg, in ieder geval niet de patiënten en de mensen op de werkvloer. De grote, actuele problemen in de thuiszorg illustreren dat nog eens.”

De SP ziet niets in de manier waarop het kabinet geld van de huurders weghaalt bij de woningbouwcorporaties, om het gat in de begroting te dichten. Dat geld moet, in overleg met de mensen die het hebben opgebracht, besteed worden aan de bouw van betaalbare woningen en het verbeteren van de wijken.

De SP presenteert later deze maand een alternatieve begroting.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top