www.sp.nl/geld

Homepage SPSlash Geld

Zoeken in /geld

/geld :: onze mensen

Meer info over Arnold Merkies

Arnold Merkies

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Ferdinand Knaack
Rob Mollink
Ben van Gils
SP.nl/geld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gesthuizen wil debat over dubieuze aanbestedingen

11-08-2007 • De SP wil meteen na het reces een debat naar aanleiding van de ophef die is ontstaan rond fouten bij aanbestedingen door de overheid. Vandaag onthult NRC Handelsblad dat de Belastingdienst jarenlang fout heeft gehandeld met betrekking tot aanbestedingen. Het gaat om een bedrag dat kan oplopen tot 180 miljoen euro. Eerder ontstond ophef rond aanbestedingsfouten onder verantwoordelijkheid van ministers Rouvoet en Koenders en er zijn nog vraagtekens over Balkenende en Vogelaar.

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen: “Deze gang van zaken ondermijnt het vertrouwen van burgers en bedrijven in de overheid. Veel bedrijven voelen zich benadeeld omdat ze geen eerlijke kans hebben gekregen opdrachten binnen te halen. VVD, CDA en PvdA hameren steeds maar op aanbestedingen, zelfs in sectoren als het stadsvervoer en de thuiszorg waar het niet op z'n plaats is, maar hun eigen bewindslieden hielden en houden zich blijkbaar niet aan de aanbestedingsregels. Zo maak je de overheid natuurlijk ongeloofwaardig.”

De SP heeft eerder een reactie gevraagd van minister Van der Hoeven (Economische Zaken) op de cijfers van de Rekenkamer, waaruit bleek dat de overheid bij opdrachten met een waarde van minstens 43 miljoen euro de regels had overtreden. Gesthuizen vraagt zich af of de handelswijze van de Belastingdienst rond aanbestedingen de laatste jaren ook bekend was bij de Rekenkamer en of dit is doorgegeven aan de Kamer. Ze heeft hierover Kamervragen gesteld.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top