www.sp.nl/farshadbashir

Homepage SPSlash Farshad Bashir
sp.nl/Farshad Bashir

Huurtoeslag kwijt door straatnaamwijziging

03-09-2010 • Circa twintig huurders van de Vlaardingse Afrol ontvangen tijdelijk geen huurtoeslag meer. Daarnaast moeten zij de in 2009 ontvangen huurtoeslag voorlopig terugbetalen. Deze financiële strop is het gevolg van een straatnaamwijziging. SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister van financiën, Jan Kees de Jager.

De woningcorporatie had het de bewoners van te voren op het hart gedrukt: “de straatnaamwijziging van Afrol naar Gedempte Biersloot zal zonder problemen verlopen”. De corporatie had echter niet voorzien dat zelfs zij geen invloed hebben op de procedures van de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft een aantal maanden nodig om een eenvoudige administratieve wijziging zoals een verandering van straatnaam door te voeren. De huurders zijn voorlopig de dupe, nu een belangrijk deel van de financiering van hun woonlasten wegvalt.

Kamerlid Farshad Bashir heeft de minister om opheldering gevraagd. Bashir wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, of de minister dit probleem snel gaat oplossen, en of hij dit soort problemen in de toekomst gaat voorkomen.


Moed College
Studio SP
top