www.sp.nl/ewoutirrgang

Homepage SPSlash Ewout Irrgang

Zoeken in /ewoutirrgang

Op Twitter
sp.nl/Ewout Irrgang

Rekeninghouders beter beschermd bij redding banken

14-02-2012 • Nieuwe regels om in de toekomst banken te redden hielden onvoldoende rekening met de belangen van rekeninghouders. In de Tweede Kamer werden dinsdag twee amendementen aangenomen van de SP om te voorkomen dat mensen met een bankrekening de dupe worden van reddingsacties.

Ewout IrrgangAls een bank in de problemen komt kan De Nederlandse Bank volgens de nieuwe wet beslissen dat alle rekeningen aan een andere bank worden verkocht. Wanneer je bankrekening bij een buitenlandse bank terecht zou komen, kun je het risico lopen dat je spaargeld niet meer zo goed gegarandeerd is als nu. Een amendement van SP-Kamerlid Ewout Irrgang heeft daar nu een stokje voor gestoken. Bovendien maakt een ander aangenomen amendement het mogelijk dat je als rekeninghouder gegarandeerd kosteloos kunt opzeggen of overstappen wanneer je bij een bank terechtkomt die slechtere voorwaarden biedt.

Irrgang: 'Ik ben blij met de steun in de Tweede Kamer voor onze voorstellen. Als een bank gered wordt mogen rekeninghouders daar niet de lasten van ondervinden.'


Moed College
Studio SP
top