www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Alexander van Steenderen
Niels Jongerius
Femke Reudler Talsma
Machteld Velema
Ben van Gils

/europa :: agenda

  • Vrijdag 18 april Schagen - Kandidate voor het Europees Parlement, Gabriella Molica neemt deel aan de forumdiscussie op de Europese dag van het Regius College Schagen.
  • Vrijdag 18 april Utrecht - 20:00 - 22:00 uur, Kandidaat voor het Europees Parlement Reinout Heijdra is te gast bij het Politiek Café van SP afdeling Utrecht.
  • Zondag 20 april Buitenhof, Nederland 1 - 12:10-13:00 uur, Dennis de Jong is te gast bij het programma Buitenhof over de Europese verkiezingen.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
SP.nl/europa

Standpunt :: Europese Unie en defensie

Nationale soevereiniteit en internationale solidariteit staan voorop. Dus geen politiek-militaire supermacht en al helemaal geen Europees leger.
Brussel stopt met het investeren onderzoek voor militair gebruik. Het leger wordt niet onderworpen aan EU-marktregels, want het gaat niet om producten als autoís en televisies. De EU onthoudt zich van subsidies voor de wapenindustrie.
Lidstaten mogen elders alleen interveniŽren met een VN-mandaat. Het Verdrag van Lissabon wil ten onrechte dat de militaire vermogens geleidelijk versterkt worden. Ook wil het dat andere EU-landen een aangevallen lidstaat bijstaan. Dat is een groot risico omdat de EU grenst aan veel (potentiŽle) conflictgebieden.
Europa werkt niet mee aan de ondermijning van het non-proliferatieverdrag. Kernwapens moeten Europa en de wereld uit, de EU moet in dat opzicht initiatieven nemen.

Overzicht alle standpunten europa

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
Studio SP
top