www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Anne-Marie Mineur

Anne-Marie Mineur

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Femke Reudler Talsma
SP.nl/europa
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Weeklog Dennis de Jong: TWEET!

12-06-2011 • Lang geleden kondigde ik het al aan: ik ga twitteren. En inderdaad, de account @DdJong was snel geopend. Het duurde nog even, voordat ik echt los ging, maar sinds twee weken ben ik helemaal overstag gegaan. Ik probeer het natuurlijk wel een beetje te beperken: geen onzinverhalen over hoe hard het wel niet regent in Brussel. Wel meer inhoudelijke informatie over vergaderingen en gebeurtenissen die politiek van belang zijn. Voor de followers dus eindelijk goed nieuws: je krijgt zo meer informatie dan via de persberichten of het themakanaal van deze website.

Aanvankelijk had ik weinig op met twitteren. Het leek me teveel een modeverschijnsel. En wat kun je nu eigenlijk zeggen in 140 tekens? Ik vind nog steeds dat bijvoorbeeld dit weeklog veel meer ruimte biedt om zaken nu eens goed op een rijtje te zetten dan twitter. Maar ik denk wel dat voor de geïnteresseerde lezer twitter een idee kan geven over wat een Europarlementariër allemaal meemaakt. Verwacht geen uitgebreide uitleg: daarvoor is de website beter geschikt. Maar voor wie geïnteresseerd is in korte stellingen over wat er nu weer gebeurt rondom Europa, kan het wel degelijk lonen om follower te worden.

De meeste van mijn Nederlandse collega’s twitteren er inmiddels ook lustig op los. Recordhouder is ongetwijfeld Wim van der Camp, maar die twittert dan ook werkelijk over alles, inclusief hoe mals zijn biefstukje is. Anderen zijn een stuk selectiever met hun tweets. Niet iedereen reageert op reacties van followers. Ik zal proberen dat wel te doen, maar alles met mate natuurlijk. Het is gewoon ondoenlijk om naast alle emails (ruim 2000 per week) elke tweet van een reactie te voorzien. Ik reken dan ook op uw begrip. Per slot van rekening is het al een hele stap om van twitterscepticus nu een actieve twitteraar te zijn geworden.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
top