www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Anne-Marie Mineur

Anne-Marie Mineur

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Femke Reudler Talsma
SP.nl/europa
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Weeklog Dennis de Jong: Dongen, gefeliciteerd met jullie Europese wethouder!

18-04-2010 • Donderdagavond 15 april was het zover: René Roovers werd geïnstalleerd als kersverse SP-wethouder in het Brabantse Dongen. We waren er als eurofractie met een flink aantal mensen bij. Jammer dat we René in Brussel kwijtraken: zoals Boxmeer over Emile zei, ‘jullie mogen hem hebben’, maar, voegen wij er dan aan toe, we willen het contact niet verliezen. En dus heb ik de voltallige gemeenteraad van Dongen uitgenodigd voor een bezoek aan Brussel – en ze komen nog ook!

René Roovers is in Brussel een begrip. Jarenlang heeft hij zich binnen het Secretariaat van Verenigd Links namens de SP ingezet voor sociale rechten. Na de verkiezingen vorig jaar verlegde hij zijn werkterrein naar de interne markt commissie, maar de insteek bleef dezelfde: ook binnen de interne markt moet er veel meer aandacht komen voor de rechten van werknemers. Mede door René’s inzet heb ik voor die benadering binnen de commissie steeds meer steun gekregen.

Olivier Winants zal René in Brussel opvolgen en is op 1 april al begonnen met zijn werkzaamheden. We hebben allemaal veel vertrouwen in Olivier en iedereen die dat wil, kan tijdens het congres op 24 april met hem kennismaken, want natuurlijk is hij daar van de partij.

Niettemin is het vertrek van René natuurlijk wel een verlies voor de eurofractie. Met zijn ervaring en als ‘echte SP’er’ (een uitdrukking die René zelf vaak gebruikt om mensen te typeren) had ik graag de komende jaren nog intensief met hem samengewerkt. Ik kan echter heel goed begrijpen dat René voor het wethouderschap koos: samen met de andere SP’ers in Dongen heeft hij zich dag en nacht ingezet voor een goed verkiezingsresultaat en succesvolle collegeonderhandelingen en het is hem nog gelukt ook!

Alle reden dus voor Femke, Machteld, Niels en mijzelf om op donderdag namiddag naar Dongen te vertrekken en daar een deel van de gemeenteraadsvergadering en de installatie mee te maken. Toen we Dongen inreden, waren we als stadsmensen onder de indruk van hoe mooi alles er bij lag. Daarom was het des te indringender, toen we tijdens de gemeenteraad hoorden dat voor mensen met een handicap het centrum van Dongen moeilijk te bereiken is, doordat er veel achterstallig onderhoud aan de trottoirs is. René gaat hier natuurlijk wat aan doen, net zo goed als hij op heel veel andere terreinen gaat zorgen voor ‘een frisse wind’. De afdeling Dongen had een boom vol met kaartjes die alle werkterreinen van René verbeeldden: hij gaat het nog druk krijgen!

Bij de felicitaties na afloop heb ik de burgemeester van Dongen erop gewezen dat ik maar één probleem zag met de installatie en dat is dat René nu uit Brussel vertrekt. Daarop zei ze: dat is jullie probleem! Kortom, ze laat René duidelijk niet meer los.

Toch blijven we elkaar natuurlijk regelmatig zien. We hebben afgesproken dat in september de voltallige gemeenteraad in Brussel op bezoek komt. Een kleine attentie van onze kant, want met René heeft Dongen het grootste cadeau uit Brussel al in huis.

De eurofractie wenst René en de SP-Dongen ontzettend veel succes in de komende jaren!

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
top