www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Alexander van Steenderen
Niels Jongerius
Femke Reudler Talsma
Machteld Velema
Ben van Gils

/europa :: agenda

  • Dinsdag 22 april Dit is de Dag, Nederland 1 - 07:00 - 09:00 uur, Dennis de Jong is te zien in een reportage van Dit is de Dag over de Europese verkiezingen van 22 mei.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 15:00 - 17:00 uur, Europarlementariër Dennis de Jong neemt deel aan het Europees verkiezingsdebat georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland in Nieuwspoort, Lange Poten 10
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 18:00 - 22:00 uur, Kandidate voor het Europees Parlement, Gabriella Molica is aanwezig op de bijeenkomst van Winwide (organisatie voor Integratie, Emancipatie en Participatie) in het kader van de Europese Verkiezingen in het Diamantcollege, Diamanthorst 183
SP.nl/europa
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

‘Timmermans capituleert voor Euro-idioterie’

12-03-2009 • Dennis de Jong, lijsttrekker voor de SP bij de komende Europese verkiezingen, vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Timmermans het miljoenenverslindende verhuiscircus van de Europese Unie bagatelliseert. Timmermans stelde gisteren dat de ergernis over het maandelijkse verhuiscircus ons niet zou moeten afleiden van het vele goede werk dat het Europees Parlement verricht. “Het zoveelste bewijs van de slappe houding van de Nederlandse regering in Europa.”

Dennis de Jong
De Jong werd onlangs verkozen tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen die in juni plaatsvinden

De Jong: “Timmermans moet het absurde verhuiscircus, dat de belastingbetaler jaarlijks minimaal 200 miljoen euro kost, niet onder het tapijt schuiven. Hij zou het juist krachtig moeten blijven veroordelen. Het is een terechte en breed gedragen grief onder de Nederlandse bevolking, die toch al de grootste nettobetaler aan de Europese instellingen is. Nu capituleert hij voor deze Euro-idioterie en toont daarmee slappe knieën.”

Het Europees Parlement zelf zou ook het liefst een einde zien aan het verhuiscircus, maar daarvoor moeten alle landen instemmen. Zij zelf is niet bevoegd om haar eigen vergaderplek te kiezen. “Tekenend voor de onmacht van de Europese bureaucratie,” aldus De Jong.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
top