www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Anne-Marie Mineur

Anne-Marie Mineur

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Femke Reudler Talsma
SP.nl/europa
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Europarlementariërs houden vast aan hun riante salarissen

16-02-2012 • SP-Europarlementariër Dennis de Jong is teleurgesteld over de uitkomst van de eerste oriëntaties in het Europees Parlement voor de EP-begroting 2013. De Jong: 'Ik had gehoopt dat de Europarlementariërs in tijden van economische crisis hun salarissen op zijn minst zouden bevriezen, maar nu worden alleen de vergoedingen aangepakt en niet het salaris dat zo´n €6000 netto per maand bedraagt.´ Het voorstel van De Jong voor bevriezing van de salarissen was door de voorzitter van het EP, Martin Schulz, van de agenda gehaald omdat het ´niet-ontvankelijk´ zou zijn. De Jong: ´Ik vind dit een aantasting van mijn recht als volksvertegenwoordiger'.

De Jong: 'Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Schulz verschuilt zich achter het statuut voor Europarlementariërs dat de salarissen regelt. In mijn voorstel vraag ik echter juist het statuut op dit punt aan te passen. Ik heb, samen met collega's die ook het slachtoffer zijn van de dictaten van Schulz, protest aangetekend tegen dit belachelijke besluit'. Een voorstel van De Jong om de 15% reserve voor reisvergoedingen die in 2012 is geïntroduceerd weer te schrappen kon niet op steun van het Europees Parlement rekenen. De Jong: ´Die reserve gaat ervan uit dat de Europarlementariërs meer reiskosten maken dan is begroot. Dat is de kat op het spek binden, het in standhouden van deze reserve is een compleet verkeerd signaal. Europarlementariërs moeten maar eens wat minder over de wereld toeren.´. De voorstellen voor bevriezing van de vergoedingen zijn wel door het EP gekomen.

SP-Europarlementariër Dennis de Jong heeft al eerder verregaande voorstellen gedaan om de uitgaven van het Europees Parlement in te perken. Zo heeft hij onder meer voorgesteld om een einde te maken aan de mogelijkheid die Europarlementariërs hebben om tienduizenden euro's aan 'algemene uitgaven' te spenderen, zonder enige vorm van toezicht. Ook wil De Jong dat het royale reisbudget voor Europarlementariërs aan banden wordt gelegd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
top