www.sp.nl/europa

Homepage SPNederland en Europa

Zoeken in /europa

/europa :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Dennis de Jong

Dennis de Jong

Meer info over Anne-Marie Mineur

Anne-Marie Mineur

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Femke Reudler Talsma
SP.nl/europa
Lush handtekeningen SP-Europarlementariėr Dennis de Jong neemt de handtekeningen in ontvangst
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP en LUSH: Europees verbod dierproeven voor cosmetica

03-02-2012 • Jaarlijks worden miljoenen dieren onderworpen aan dierproeven in de Europese Unie om de veiligheid van cosmetica te testen. In 2000 is in de EU besloten om het testen van (ingrediënten van) cosmetica op dieren te verbieden. De richtlijn is in 2009 in werking getreden, met uitzondering voor dierproeven waar nog geen alternatief voor bestond - daarvoor geldt het verbod vanaf 2013.

Er gaan geruchten dat de Europese Commissie onder druk van de cosmetische industrie zal verzoeken om de nu bestaande uitzonderingen langer te handhaven en de deadline van 2013 uit te stellen.

De SP is van mening dat het verbod gehandhaafd moet worden, omdat het heel goed mogelijk is om met de ruim 8000 reeds geteste ingrediënten dierproefvrije cosmetica te maken. Op 25 januari nam SP Europarlementariër Dennis de Jong honderden handtekeningen van LUSH-klanten aan, die zich uitspreken voor het onverkort handhaven van het verbod op dierproeven. Aan Bregtje Cals, medewerker van LUSH heeft hij verzekerd dat, wanneer de Commissie inderdaad met een voorstel tot uitstel komt, hij zich in gaat zetten om zoveel mogelijk Europarlementariërs tegen te laten stemmen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/europa :: column

/europa :: video's

www.flickr.com
SP Politiek's SP Europa photoset SP Politiek's SP Europa photoset
top