www.sp.nl/emileroemer

Homepage SPSlash Emile Roemer

Zoeken in /emileroemer

Lees Emile

Tot hier 
en nu verder

Op Twitter
sp.nl/Emile Roemer

Roemer spreekt met Boliviaanse president Morales

12-06-2012 • Emile Roemer ontving vanochtend het Boliviaanse staatshoofd Evo Morales. Morales – die voor officieel bezoek in Nederland is – had specifiek gevraagd om deze ontmoeting.

Roemer: ‘Het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat er om een gesprek met je gevraagd wordt door een buitenlands staatshoofd. In die zin ben ik buitengewoon vereerd.'

Emile Roemer en Evo Morales
Emile Roemer en Evo Morales

In het gesprek werd stilgestaan bij de gevolgen van de crisis voor Europa en de wereld en de manieren waarop deze op een sociale manier bestreden kunnen worden. Roemer: ‘Natuurlijk zijn er verschillen tussen ons – en die zijn in het gesprek ook benoemd – maar wat ons bindt is de realisatie dat sociale emancipatie en het eerlijk verdelen van onze rijkdom van essentieel belang zijn.’

V.l.n.r. Tiny Kox, Emile Roemer, Hans van Heijningen en SP-Kamerlid Harry van Bommel
V.l.n.r. Tiny Kox, Emile Roemer, Hans van Heijningen en SP-Kamerlid Harry van Bommel

In zijn bijdrage benadrukte president Morales de grote stappen die de laatste jaren in Bolivia zijn gemaakt. Tot 2005 had Bolivia jaar op jaar een begrotingstekort, maar hier is sinds 2006 geen sprake meer van. Ook benadrukte Morales dat de overheidsreserves groeiden van 1,8 miljard naar 13 miljard.

Evo Morales
Evo Morales

Morales benadrukte dat Bolivia op veel punten nog steeds een arm land is, maar dat langzaam aan wel de eerste stappen gezet zijn op weg naar een maatschappij waar mensen kans hebben op een menswaardig bestaan. Ook gaan steeds meer kinderen naar school, heeft Bolivia de afgelopen jaren forse economische groei gerealiseerd en is een ambitieus plan ter bestrijding van armoede opgezet.

Emile Roemer en Evo Morales

Het gesprek – dat flink uitliep – eindigde met de uitnodiging van de president van Bolivia aan Roemer om eens met eigen ogen te kijken hoe de situatie in Bolivia is.


Moed College
Studio SP
top