www.sp.nl/emileroemer

Homepage SPSlash Emile Roemer

Zoeken in /emileroemer

Lees Emile

Tot hier 
en nu verder

Op Twitter
sp.nl/Emile Roemer

Roemer: ‘Misstanden zorg zijn om je kapot te schamen’

25-04-2012 • SP-leider Emile Roemer heeft vandaag zijn steun betuigd aan de medewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Hij sprak enkele honderden zorgwerkers toe op een demonstratie van vakbond AbvaKabo FNV tegen misstanden in de zorg en uitbuiting van medewerkers.

Zorgmanifestatie

Enkele medewerkers uit de ouderenzorg vertelden over de mensonterende misstanden in de zorg als gevolg van personeelstekorten en de stopwatchzorg. Er werden voorbeelden genoemd van ouderen die na een val op de grond blijven liggen omdat er niemand in de buurt is, of die heel lang moeten wachten voordat ze met een toiletbezoek kunnen worden geholpen. Roemer: ‘Dit is het gevolg van jarenlange rechtse hobby’s en afbraakbeleid in de zorg. In een rijk land als Nederland moeten we ons hier kapot voor schamen.’

Emile Roemer en Renske Leijten

‘Ik zal niet rusten tot dit soort mensonwaardige taferelen in de zorg tot het verleden behoren. De menselijke maat moet weer regeren. Niet de dikbetaalde zorgbestuurders die zich hebben verstopt in kantoren op industrieterreinen’, aldus Roemer.

1 voor zorg

De SP-leider kreeg op de manifestatie de resultaten van het meldpunt Misstanden in de zorg overhandigd. AbvaKabo FNV ontving zo'n duizend meldingen van zorgmedewerkers over onder meer werkdruk en personeelstekorten.

Rapport Misstanden in de zorg

Kijk hier de toespraak van Emile Roemer terug:


Moed College
Studio SP
top