www.sp.nl/economie

Homepage SPSlash Economie

Zoeken in /economie

/economie :: onze mensen

Meer info over Sharon Gesthuizen

Sharon Gesthuizen

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Rick Hovens
Sara Murawski
Tessa Marsman
Rob Mollink
Ben van Gils
SP.nl/economie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Maak regels die eind maken aan geldklopperij sms-bedrijven'

22-10-2009 • Staatssecretaris Heemskerk moet niet vertrouwen op de blauwe ogen van de sms-bedrijven, maar regels maken die voorkomen dat mensen ongewild vast komen te zitten aan een sms-abonnement. Dit zegt SP-Kamerlid Arda Gerkens naar aanleiding van antwoorden op Kamervragen waarin Heemskerk aangeeft dat er nog steeds tientallen klachten per week binnen komen over 'gratis' sms-diensten.

Arda GerkensGerkens: "Sms-diensten richten hun misleidende reclames willens en wetens op kwetsbare groepen, zoals kinderen. Die diensten zijn zogenaamd gratis, maar blijken vervolgens bakken vol geld te kosten. Dat moet afgelopen zijn."

De telecomsector werkt al bijna een jaar volgens een zelf opgestelde gedragscode. Die code zou ervoor moeten zorgen dat dit soort uitwassen niet meer plaatsvinden. Gerkens: "De sms-bedrijven maken er een potje van. Waarom zou dat veranderen als de brokkenmakers zelf een code mogen schrijven? Dat is alsof je aan notoire hardrijders vraagt om de snelheidslimiet te bepalen. Daarna wordt er nog steeds heel hard gereden."

Het SP-Kamerlid dringt al geruime tijd aan op wettelijke regels, maar de staatssecretaris zegt af te willen wachten of het helpt als de gedragscode van de aanbieders wordt aangescherpt. “Dit is erg naïef. Het afgelopen jaar heeft laten zien dat een gedragscode niet werkt. De staatssecretaris zal dus zelf de handen uit de mouwen moeten steken.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top