www.sp.nl/economie

Homepage SPSlash Economie

Zoeken in /economie

/economie :: onze mensen

Meer info over Sharon Gesthuizen

Sharon Gesthuizen

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Tessa Marsman
Rob Mollink
Rick Hovens
Ben van Gils
SP.nl/economie
11 MAART 2009

Column

Paulus Jansen:

Kom op Jos!

Paulus Jansen

De provincie Limburg heeft sinds vorige week een nieuwe gedeputeerde van Financiën. CDA-Kamerlid Jos Hessels volgde Herman Vrehen op, die het veld moest ruimen door de inmiddels beruchte ‘sinterklaas’-affaire in de gemeente Echt-Susteren.

Vrehen was als gedeputeerde verantwoordelijk voor de Limburgse aandelen van Essent en een groot voorstander van de verkoop van het energiebedrijf. Hij had de verkoopopbrengst in zijn gedachten al tientallen keren uitgegeven aan allerhande prestigeprojecten.

Met de komst van Jos Hessels krijgt een echte energiespecialist de zeggenschap over de Essent-aandelen. Gelukkig brengt dit gelijk een stuk meer verstand met zich mee. Nog niet zo lang geleden was ik er namelijk zelf getuige van dat Hessels in een Kamerdebat zei: “Het CDA blijft een sterk voorstander van publiek aandeelhouderschap van energiebedrijven. Betrouwbare en betaalbare energievoorziening is een eerste levensbehoefte en hoort dus ook zeker tot het takenpakket van de overheid. Weliswaar is het mogelijk om na de splitsing van netwerk en leveringsbedrijf het laatste deel te vervreemden, maar vanuit ideologisch oogpunt ligt dat niet voor de hand.”

Deze woorden zijn uit mijn hart gegrepen. Ik wacht dan ook met spanning op het bericht dat de provincie Limburg afziet van de verkoop van de aandelen Essent en Hessels op pad gaat om andere aandeelhouders te waarschuwen voor de grote fout die zij dreigen te maken.

Hij heeft daarvoor de volledige steun van een ruime meerderheid van de Limburgers die graag hún energiebedrijf in publieke handen willen houden. Kom op Jos, meteen aan de slag!

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top