www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Dossiers

Dossier OV-chipkaart

OV-kaart mislukt

De SP is voor goed en betaalbaar openbaar vervoer en daardoor tegen de huidige voorstellen van het kabinet voor de OV-Chipkaart. Het totstandkomen van één kaart voor het gebruik van alle vormen van Openbaar Vervoer kan echter wel in het belang van de reiziger zijn. Daarom is de SP in principe wel voor een reizigersvriendelijke OV-Chipkaart. Een goede chipkaart kan rijden per openbaar vervoer aangenamer maken, waardoor uiteindelijk minder mensen voor de auto kiezen.

De manier waarop de OV-chipkaart op dit moment wordt ingevoerd, kan de goedkeuring van de SP echter niet wegdragen. Zo komen er verschillende kaarten voor de verschillende vervoersmiddelen en is de gebruikte kaart niet veilig. Hij is makkelijk te kopiëren waardoor grootschalige fraude mogelijk is. Daarnaast blijkt de privacy van de reiziger niet gegarandeerd en blijkt overstappen vaak bijzonder moeilijk. Daarom wil de SP dat staatssecretaris Huizinga haar huidige plannen voor een OV-Chipkaart intrekt.

De SP lanceerde een reddingsplan voor de kaart en riep staatssecretaris Huizinga verschillende keren ter verantwoording.

 

  Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
  SP Nieuws

  Laatste berichten

  VANDAAG
  IN DE MEDIA
  GISTEREN
  IN DE MEDIA
  WOENSDAG 20 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  DINSDAG 19 AUGUSTUS
  NIEUWS
  IN DE MEDIA
  MAANDAG 18 AUGUSTUS
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 16 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  VRIJDAG 15 AUGUSTUS
  NIEUWS
  OPINIE
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  DONDERDAG 14 AUGUSTUS
  NIEUWS
  WOENSDAG 13 AUGUSTUS
  NIEUWS
  IN DE MEDIA
  DINSDAG 12 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 9 AUGUSTUS
  NIEUWS

  Moed College
  Studio SP
  top