www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Dossiers

Dossier IrakDe VS beginnen in 2003 zonder een legitimatie van de VN-Veiligheidsraad een oorlog tegen Irak. De SP verzet zich daartegen en maakt deel uit van het landelijk platform tegen de oorlog en neemt deel aan tal van lokale vredesinitiatieven. Nederland geeft politieke steun aan de oorlog. Na later blijkt zijn er geen massavernietigingswapen in Irak.

De SP vraagt in februari 2007 om een parlementair onderzoek naar de achtergronden van de politieke steun van Nederland aan de oorlog tegen Irak in 2003. Om dit verzoek kracht bij te zetten, schrijven Harry van Bommel en Guido van Leemput het boekje ‘Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend?’

Tot op de dag van vandaag is er geen Kamermeerderheid voor een parlementair onderzoek naar de politieke steun van Nederland aan de oorlog. Onder zware druk van de oppositie en de publieke opinie installeerde Premier Balkenende echter op 3 maart 2009 een onderzoekscommissie onder leiding van Willibrord Davids. Deze presenteerde op 12 januari 2010 haar bevindingen.

 

  Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
  SP Nieuws

  Laatste berichten

  GISTEREN
  NIEUWS
  IN DE MEDIA
  MAANDAG 18 AUGUSTUS
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 16 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  VRIJDAG 15 AUGUSTUS
  NIEUWS
  OPINIE
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  DONDERDAG 14 AUGUSTUS
  NIEUWS
  WOENSDAG 13 AUGUSTUS
  NIEUWS
  IN DE MEDIA
  DINSDAG 12 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 9 AUGUSTUS
  NIEUWS
  VRIJDAG 8 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  DONDERDAG 7 AUGUSTUS
  NIEUWS
  Studio SP
  top