www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Dossiers

Dossier CBR (rijexamens)

ANP Photo

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is de instantie die beoordeeld wie goed en veilig genoeg kan rijden om de weg op te mogen met een motorvoertuig. Zij geven de rijbewijzen af voor brommers, motoren, auto's en vrachtwagens en trekken deze ook weer in.

Over het CBR zijn veel klachten. Klachten over de hoge kosten van het examen, klachten over de reserveringstermijn, klachten over het intrekken van het rijbewijs en klachten over bureaucratisch handelen. Toch doet de minister hier niet veel aan, want het CBR is een zelfstandige organisatie. Aangezien deze zelfstandige organisatie wel verantwoordelijk is voor een wettelijke taak en hier een monopolie op heeft, wil de SP dat de minister weer de regie over het CBR grijpt.

De SP klaagt al lange tijd het monopolistisch handelen van het CBR aan. Dit heeft er toe geleid dat in 2008 we het voorstel hebben gedaan om het CBR helemaal op de schop te doen. Daarbij stellen we onder andere voor dat de minister de regie hierover moet nemen, dat er duidelijke en eerlijke regels moeten komen over het intrekken van de rijbewijzen en dat een belangrijke monopolistische organisatie als het CBR echt niet zonder een goede onafhankelijke klachtencommissie kan. 

  Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
  SP Nieuws

  Laatste berichten

  GISTEREN
  NIEUWS
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  WOENSDAG 27 AUGUSTUS
  OPINIE
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 23 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  VRIJDAG 22 AUGUSTUS
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  DONDERDAG 21 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  WOENSDAG 20 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA
  DINSDAG 19 AUGUSTUS
  NIEUWS
  IN DE MEDIA
  MAANDAG 18 AUGUSTUS
  COLUMN
  IN DE MEDIA
  ZATERDAG 16 AUGUSTUS
  IN DE MEDIA

  Moed College
  Studio SP
  top