www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Dossiers

Dossier CBR (rijexamens)

ANP Photo

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is de instantie die beoordeeld wie goed en veilig genoeg kan rijden om de weg op te mogen met een motorvoertuig. Zij geven de rijbewijzen af voor brommers, motoren, auto's en vrachtwagens en trekken deze ook weer in.

Over het CBR zijn veel klachten. Klachten over de hoge kosten van het examen, klachten over de reserveringstermijn, klachten over het intrekken van het rijbewijs en klachten over bureaucratisch handelen. Toch doet de minister hier niet veel aan, want het CBR is een zelfstandige organisatie. Aangezien deze zelfstandige organisatie wel verantwoordelijk is voor een wettelijke taak en hier een monopolie op heeft, wil de SP dat de minister weer de regie over het CBR grijpt.

De SP klaagt al lange tijd het monopolistisch handelen van het CBR aan. Dit heeft er toe geleid dat in 2008 we het voorstel hebben gedaan om het CBR helemaal op de schop te doen. Daarbij stellen we onder andere voor dat de minister de regie hierover moet nemen, dat er duidelijke en eerlijke regels moeten komen over het intrekken van de rijbewijzen en dat een belangrijke monopolistische organisatie als het CBR echt niet zonder een goede onafhankelijke klachtencommissie kan. 

    Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
    Studio SP
    top