www.sp.nl/dennisdejong

Homepage SPSlash Dennis de Jong

Zoeken in /dennisdejong

agenda

  • Zondag 20 april Buitenhof, Nederland 1 - 12:10-13:00 uur, Dennis de Jong is te gast bij het programma Buitenhof over de Europese verkiezingen.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 15:00 - 17:00 uur, Europarlementariër Dennis de Jong neemt deel aan het Europees verkiezingsdebat georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland in Nieuwspoort, Lange Poten 10
  • Dinsdag 13 mei Den Haag - 19:00 - 22:30 uur, Dennis de Jong doet mee aan het lijsttrekkersdebat voor de Europese Parlementsverkiezingen georganiseerd door Jong Nieuwspoort, Lange Poten 10.
sp.nl/Dennis de Jong

De Jong: prijsverlaging roaming tarieven goede eerste stap naar nog lagere tarieven

10-05-2012 • De SP is blij met de door de EU afgedwongen prijsverlaging voor mobiel bellen, smsen en internetten over de grens. SP-Europarlementariër Dennis de Jong: ‘Dit is een mooie meevaller voor consumenten in deze economisch lastige tijd. Het voorstel voor de tariefsverlaging is echter maar voor 2 jaar, ik wil dat de tarieven daarna nog verder omlaag gaan en dat we uiteindelijk één tarief voor bellen in de hele EU hebben.’

Dennis de JongDe overeenkomst van het Europees Parlement en de Europese Raad over roaming tarieven gaat verder dan de oorspronkelijke voorstellen van de Europese Commissie en betekent dat de nieuwe maximumtarieven vanaf 1 juli 2012 stapsgewijs omlaag gaan. Op 1 juli betaal je maximaal 29 cent per minuut voor een telefoontje in plaats van 35 cent nu. Op 1 juli 2014 is dat verder verlaagd naar 19 cent per minuut. Sms’jes kosten nu nog 11 cent, op 1 juli 9 cent en 2 jaar later maximaal 6 cent. De Jong was in de commissie interne markt betrokken bij de voorstellen tot verlaging van de telefoontarieven.

De Europese Commissie verwacht dat op termijn de concurrentie zal zorgen voor permanent lage tarieven en vindt daarom afspraken voor de komende 2 jaar voldoende. De Jong: ‘Tot nu toe moet ik vaststellen dat concurrentie bij roaming niet heeft gewerkt. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat de Europese Commissie de vinger aan de pols blijft houden. Na de stapsgewijze tariefverlaging zou het in 2015 geen verschil meer moeten maken of je in Nederland of ergens anders in Europa belt of mobiel internet gebruikt. Helder voor de consument die dan ook op reis voordeel kan hebben van één tarief´.


Studio SP
top